onsdag 30 juni 2010

Göteborg

Vi började vår semester med en liten tripp till härliga GÖTEBORG måndag-tisdag tillsammans med våra goa grannar, familjen Ahlgren!!! Vid 10-tiden i måndags, efter simskolan, packade vi in oss i bilen och drog norrut. 13.05 skulle vi vara framme vid hotell Scandic Crown enligt GPS:en, men jag tror hon var 13.15 innan vi var framme pga att Johan var tvungen att lätta på blåsan innan vi körde in i city....

När vi hade checkat in och packat in våra saker på rummet mötte vi familjen Ahlgren, som tagit tåget och varit på plats någon timme innan oss, i Nordstan för lite snabbmat på ett hamburgerhak innan vi tog spårvagnen till LISEBERG :-) Jag är inte mycket för karuseller, men jag gillar nöjesparker!! Det något med atmosfären där som gör att man blir GLAD :-) Barnen var ju så klart HELT toppade och DE åkte karuseller :-) Zack har ju en favorit på Liseberg och det är Kållerado, och den är ju inte så "läskig", så den vågar jag oxå åka, så gjorde jag även denna gång, bara det att jag hade vita linnebyxor på mig och de gör sig INTE så bra dyngsura ;-) Jag hamnade på sämsta platsen och fick MASSOR av vatten på mig :-( men det var ju tur vi hade så fint väder, för de torkade snabbt iaf ;-) Kaninresan är oxå en helt ofarlig attraktion som jag vågade mig på, här finns bildbevis ;-)Det var ju allsång med Lotta just denna kväll, och vi fick se och höra Linda Bengtzing när hon repade på eftermiddagen, men kvällens tv framträdande såg vi inte så mycket av, barnen hade förmodligen lynchat oss om vi sagt att vi skulle sitta framför scenen och glo ;-) Tiden går fort när man har roligt, rätt som det var så hade klockan blivit 22 och Liseberg stängde, och vi fick snällt ta spårvagnen tillbaka till hotellet.
Tisdagen började med en nästan 2, TVÅ!!!, timmar lång frukost på hotellet :-) Omöjligt tänker Ni säkert med tanke på att vi hade tre vilda killar med oss, men det är faktiskt alldeles sant!! Restaurangen på hotellet hade en special anpassad del för barnfamiljer där det fanns en storbilds TV som visade barnfilmer och ett lekrum med lekledare :-) där serverades även pannkakor till barnen, men i vårt sällskap åt nog de vuxna mer pannkakor än barnen ;-)

Efter denna härliga frukost blev det ett besök på Universeum. Kolla på alla djuren, min favorit avdelning är akvariehallen med hajar o färgglada fiskar :-) Sen var vi inne o testade våra gränser på sportutställningen PULS, där man kan rida i hästsimulator, ha dragkamp, gå på lina, utmana sina vänner i rodd och löpning mm mm. Några timmar spenderades där innan vi tog en lunch på deras servering uppe på balkongen. Där beslutades att vi skulle gå in på Liseberg igen, alla tre killarna var helt eniga i vad vi skulle spendera resten av dagen med :-) Dessutom hade jag inte lyckats göra av med mitt åkhäfte dagen innan, jag hade 8 kuponger kvar ;-) Så Liseberg blev det igen! Och det var lika kul denna dag, tiden bara rusade iväg och klockan hann bli 19.30 innan vi satte oss i bilen och körde mot Skåne, 22.30 var vi hemma igen och stupade i säng, trötta och glada efter en otroligt härlig mini semester.Stort TACK till Jessica, Fredrik, Viktor och Melker för två supertrevliga dagar!!!

Carpe diem!
Therése

Fotboll och Midsommar

Här kommer liten uppdatering i bilder. Först från sista knattefortbolls cupen i Broby den 19 juni.

Sen kommer här lite bilder från midsommarafton då vi var på fiskafänge med familjen Nilsson. Det var supertrevligt, men någon fisk fick vi inte tyvärr.... Men vad gör väl det, huvudsaken är ju att man har kul och det hade vi, dessutom hade vi ju fint väder och DET var ju helt otippat faktiskt!!
Efter fiskafänget bar det hem till Nilssons för en kväll med god mat och dryck! Sill, potatis, nubbe och jordgubbar, allt som hör midsommar till :-) Tack för en underbar dag!!

Denna veckan började vi ju vår semester och det gjorde vi i härliga GÖTEBORG!!! Tänkte skriva om det här oxå, men datorn kärvar, så jag får återkomma imorgon när jag fått rätt på eländet ;-) Så idag har både jag och Johan varit helt slut... Efter 2 dagar i Göteborg... Inte mycke man tål nu förtiden ;-)

Klara slutade med penicilinet igår, idag har hon varit väldigt kinkig... Hoppas, hoppas, hoppas att det är tand nr 9 som är på väg, så det inte är lunginflammationen som spökar igen.... Håll tummarna!!!

Ciao!
Therése