söndag 10 oktober 2010

Snabbvisit hemma

Här kommer en liten snabb uppdatering, jag och Zack är hemma, dels för att han skall till skolan imorgon, sen har vi inte tillgång till patienthotellet längre... Hårdare restriktioner för sjukhuset gör att de som tillhör samma landsting får inte längre bo på patienthotellet om man inte betalar själv... 780 kr/dygn... Nä tack säger vi till det!! Vi fick dispens torsdag-söndag iaf, alltid något! Så nu resten av vistelsen får vi köra fram och tillbaka... Inte så kul, många timmar i bilen, o dessutom är där ett drygt vägarbete mellan Rollsberga och Gårdsstånga, grrrr.

Operationen gick bra!!! Idag fick vi det äntligen bekräftat genom en bajsblöja :-) Eftersom Klara har varit tvungen att fasta några dagar efter operationen för att såret på tarmen skall hinna läkas lite innan man släpper på "mat" har ju ingen kunnat säga om operationen var lyckad eller ej förrän idag.. Men så fick hon en halv dl saft i förmiddags och kort därpå spraka det till där bak och vi fick byta den första bajsblöjan på Klara :-) Hon har ju så klart fått dropp sen i torsdags, annars hade hon förmodligen ätit upp en kudde eller något, för hon är väldigt matglad den lilla damen :-)

Andningen har ju som vanligt spökat lite efter sövningen :-( och nu pratas det om att det är ett akut problem som måste åtgärdas och ryktet säger att öron näsa hals vill vidga Klaras luftrör genom någon form av operation redan på tisdag.... Vi har själva inte fått denna information från öron näsa hals, utan det är vad dr Stenström, som var ansvarig för denna (stomi nedläggningen) operationen, har berättat för oss... Känns rätt läskigt med tanke på att det inte finns några garantier för att en sådan operation gör det bättre, utan det kan lika gärna bli sämre.... Men vi får väl se om det verkligen är planerat något ingrepp, vi "vet" ju egentligen inget....

Nu måste jag bestiga tvättberget, sen packa om lite o sen hopp i säng (blir inte så mycket sovit på sjukhus vill jag lova....) Jag och Zack kör ner imorgon när han slutat skolan vid lunch, och sen kör han och Johan hem framåt kvällen och jag får sova med Klara på rum nr 13 :-)

Bättre uppdatering med bilder kommer senare!

Ha det bra kära läsare!
Therése