onsdag 23 mars 2011

Nu går vi mot ljusare tider!!

Idag var det dax för alla i familjen att stiga upp tidigt! Alla är (peppar peppar) friska så idag har det varit jobb, skola och dagis. Det är inte så svårt att komma upp på morgonen nu när solen strålar in genom fönstret, och igår hade vi 20,4 härliga plusgrader utanför köksfönstret, det är NAAJS!!!

Den här underbart söta baddräkten klickade jag hem till Klara, hon kommer att bli sååå söt iden. Min förhoppning är att familjen skall kunna åka till badhuset i grannbyn någon dag när alla är friska och fria från förkylningar. Hoppas den dagen kommer innan Klara växt ur baddräkten ;-)

Jag och Klara var på Barnkliniken/CSK igår, för en kontrast röntgen av Klaras urinblåsa och urinrör. Ingen rolig undersökning eftersom det innebar att Klara var tvungen att ha kateter.... Så hon fick ha en dos med lugnande, sen gick det bättre. Hon har full rätt att vara ilsken vid alla hemska undersökningar hon tvingas gå igenom, stackaren! Både jag och personalen på CSK tyckte hon var superduktig trots allt, och de fick bra bilder. Svar får vi den 12/4.

Hon skall snart göra en isotop undersökning av njurarna, den undersökningen lär bli ännu värre, för då skall det sättas en nål :-( Usch, jag ryser redan.... Undra om kanske jag oxå kan få lite lugnande då?!?!


Onsdagen har varit en bra dag! Jag har bytt rum på jobbet, det känns bra! Trivs redan i nya rummet där jag har en fantastisk utsikt! Solen har visat sig hela dagen :-) och vi kommer inte att få restskatt som vi befarat nu när vi ROT:at mycket förra året då vi ju fick en mycket lägre inkomst än förväntat pga att båda varit hemma för vård av barn. Så en bra dag helt enkelt!

Hoppas det håller i sig!!

Ciao!
Therése

söndag 20 mars 2011

Soliga söndag!

Så var denna helg snart till ända... Och den har mestadels tillbringats i hemmet, pga sjukdomar, IGEN!!! Funderar allvarligt på att emigrera till något varmare land under nästa vinter säsong!! Åker 1 oktober o kommer hem 31 mars! Hade varit skönt för barnen att vara friska mer än en vecka i sträck... Ja o sen hade det klart varit ganska skönt med sol o bad oxå ;-)


Vet inte riktigt om det är något annat än helt vanlig förkylning denna gången, Klara började kinka redan i onsdags, och i torsdags hade hon feber och en hemsk hosta. Hostar så hon kräks ibland :-( I fredags förmiddag var hon ferberfri, så då tyckte jag inte det var någon idé att gå till vårdcentralen, för hon var väldigt pigg. Men så klart fram på eftermiddagen kom febern smygande tillbaka och på kvällen hade hon nästan 40 grader... Fram på småtimmarna vaka hon igen av den hemska hostan, så Johan fick stiga upp med henne vid 05, men hon hosta så mycket att hennes trånga luftvägar svullnade igen ordentligt och hon fick jättesvårt o andas, så jag fick oxå kasta mig ur sängen och hjälpa till och ge adrenalin vilket inte var helt lätt för hon var hysterisk o kastade sig hit o dit... Men när vi väl lyckats få i henne lite och det började verka och hon fick lättare att andas så lugnade hon sig igen. Lite feber hade hon på lördagen och jobbigt att andas hela dagen, så på kvällen fick hon lite betapred och det hjälpte. På kvällen klagade Zack över att han inte kände sig så pigg, han sa han hade ont i huvudet, tog tempen på honom och den visa 38,4... SUCK!


Vi hittade prickar på Klaras rygg på fredagen som jag då trodde var som hon var torr, men på lördagen såg det ut som vattkoppor och idag är dom borta... Så är även hennes feber, men något verkar vara kvar i hennes kropp, för hon har varit sååå kinkig o ledsen hela dagen o jag har varit uppe hos henne säker 5 gånger sen hon gick och lade sig för två timmar sedan, så det blir nog en tuff natt är jag rädd. Zack har haft feber i förmiddags, men ingen i eftermiddag, så vi hoppas att det bara var en helt vanlig förkylning som nu är på väg tillbaka. De får vara hemma imorgon oxå så får vi väl se hur det blir. På tisdag är det ju meningen att Klara skall göra en kontraströntgen av njurarna, men om hon är sjuk får vi ju flytta på den undersökningen.

Trots att det varit mycket ompyssling av små söta barn så har vi hunnit med lite renovering och lite vistelser ute i det vackra vädret. Vi har äntligen fått lite ork att fortsätta med bygget, vi tar det minsta och enklaste rummet först för att känna att vi orkar. Skall försöka uppdatera med lite bilder imorgon :-) Man kan ju lugnt säga att det senaste 1½ året faktiskt har satt rejäla spår...

Nu är det dax för sängen så man orkar med nästa vecka.

Sov gott!
Therése