torsdag 4 februari 2010

Laddat batterierna

Så råkade mamman glömma sätta sig i laddaren och körde slut på batterierna... Vet inte om det var den fruktansvärda snöskottningen som jag blev tvungen att slita med igår på min helt lediga dag som tog knäcken på mig... Förmodligen är det allt som vi går igenom just nu... Så någon grytlapp till svärfar blev det inte! Inget kalas för min och Klaras del heller, hon hade jobbigt att andas och jag var bara helt SLUT... Och inte hjälpte det med några timmars sömn inatt, för imorse orkade jag bara inte ta mig ur sängen när Klara vaknade 05.50... Då kom min räddare i nöden, min älskade, underbara make, och sa att han kunde kompa på förmiddagen och skjutsa Zack till dagis och Klara till CSK. HELT UNDERBART!!! Jag kunde ligga kvar i sängen till 07.15,längre går det ju tyvärr inte att sova här på vardagarna för snickarna kommer och bankar kl 07 (jag härdade ut i 15 minuter).

Så när Johan och Klara var på CSK och blev UTSKRIVNA, TJOHOOO!!!! passade jag på att ladda batterierna med att ta Rut på en lång runda i det underbara vintervädret. Fick ju även se till att få mina tulpaner i vatten. En av grabbarna på gatan spelar fotboll i IFK Knislinge och deras lag säljer tulpaner för att kunna åka till Ghotia Cup. Jag hade glömt att jag tecknat mig för detta, så det blev en glad överraskning när han kom och levererade dem igår. Det kommer att komma tulpaner varannan onsdag i några veckor nu :-)Här gick jag och Rut idag, Östra Göinge golfbana. Inte många golfare ute, dom är nog lite känsliga för kylan eller nåt ;-)


Efter en god pastasallad till lunch, körde Johan till jobbet och jag stoppade Klara i vagnen och tog med mig pulkan och gick upp till dagis och hämtade Zack. Gissa om jag blev poppis när han såg att pulkan var med :-) Nu skulle här åkas i den höga snövallen borta vid sporthallen!!På hemvägen tog jag ett kort på bygget från vägen. Nu börjar man verkligen se hur det kommer att se ut. Härligt!!Zack tyckte det var cykelväder när vi kom hem, så han tog fram den gamla cyklen och sladdade runt lite i snömodden. Själv hade jag fått lite jobb.... En pall pellets som inte såg så jättelockande ut att skära upp topplasten på.. Gissa vad som hände?!?!

Självklart välte den DIREKT.... Men jag lyckades få ner allt i källaren i alla fall. Så nu behöver jag inte träna mer denna veckan, skottat blötsnö igår och burit en pall pellets idag, räcker nästan för hela februari ;-)

Zack beställde våfflor till kvällsmat, så det blev det, MED GRÄDDE!! Men det hade jag gjort mig förtjänt av idag :-)

God natt!
Therése

tisdag 2 februari 2010

Snöstorm


Jaha, då blev det snöstorm IGEN!!! Så det var en himla tur att vi inte behövde stanna på CSK mer än 30 minuter idag, för DÄR är det kallt inne när det är kallt ute. Klara var mycket bättre idag, så vi slipper faktiskt åka in på ronden imorgon, och VAD skall man då sysselsätta sig med en hel dag ;-) Kanske skulle ta o virka en grytlapp till svärfar som fyller år imorgon ;-)

Vi är ju inte utskrivna än, och hemvården/medicineringen kräver en lång anteckningslista, annars trillar tiderna bort från min hårddisk och man kommer inte ihåg vad och när vilket skall göras och varför...När det var dax att hämta Zack på dagis idag visade termometern + 1,5 grader. Perfekt tänkte jag, då går jag med vagnen upp och hämtar honom. JISSES vad kallt det var!!! Mina ben, som bara hade jeans på sig var som istappar, o händerna var stelfrusna trots att dom hade vantar... Så det var bara att traska hem och tokelda i kaminen, sen tog jag och Zack o fikade kanelbullar och mjölk framför brasan, det var riktigt NAJS :-)


Även ikväll håller vi oss framför brasan, jag vid datorn, Zack bygger lego och Klara studerar honom ingående :-) o Rut ligger och baaara njuter.


Ha en skön kväll i stormen!!
/Therése

Mer bygge

Jo då visst går det framåt på bygget trots kyla, snö och blåst :-) Nedan följer lite bilder tagna i helgen.
måndag 1 februari 2010

Snabb uppdateringIgår var det inte mycket tid över för bloggande, det var ju kalas för Zack, så då skulle det ju städas o fixas. Han blev jättenöjd med alla sina presenter, mycket lego som han gav sig ikast med redan innan gästerna gått hem :-)Idag har det inte heller blivit mycket tid till bloggen... Jag lämnade Zack på dagis vid 09.10, sen körde jag och Klara in till CSK för ronden på avd 43 eftersom vi fortfarande är inskrivna, men jag förväntade mig att kunna köra hem igen efter 1-2 timmar. Tyvärr var Klara mycket sämre idag, så läkaren var inte jättepigg på att skicka hem oss igen. Hon fick adrenalin och betapred när vi kom dit, sen fick vi en sal där vi skulle avvakta några timmar för att se om hon blev bättre. Något bättre blev hon, men inte jättebra, så läkaren velade fram och tillbaka om vi skulle få åka hem eller bli kvar över natten... Så fråga han MIG hur vi skulle göra??? JAG har tyvärr inte de kunskaperna för att kunna uttala mig om detta, klart att man vill hem, men är det bättre för Klara att vara på sjukhuset, så är det ju SJÄLVKLART att vi skall vara där!!! Det slutade iaf med att vi fick köra hem vid 15 tiden, men är hon inte bättre imorgon blir permisen indragen....

Detta är Hippo, Klaras tröst i nöden :-)


Eftermiddagen och kvällen har ägnats åt tvätt och massa administrativt jobb då den underbara försäkringskassan ringde och informerade mig om att jag glömt skriva under ett papper som skickades in i början på januari.... Kunde hon inte sagt det när hon ringde om samma ärende den 21/1, NEJDÅ!!! Bara för att man med största säkerhet INTE skall få några pengar..... Jag är SÅÅÅÅ trött på Försäkringskassan!!!

Nu får jag väl gå och packa mig en väska ifall vi blir inlagda imorgon... I så fall blir det tyvärr inget bloggande förrän vi är hemma igen.

Ha det bra!
Therése