fredag 7 maj 2010

HJÄRTOPERATION

Så kom det då, det där samtalet man väntat på och bävat för sen i slutet av Mars. I onsdags eftermiddag ringde min mobil när jag satt på jobbet, skyddat nummer.... jag visste vem det var innan jag svarat... Det var den medicinska sekreteraren på Barnhjärtcentrum (avd 67) på Barnsjukhuset i Lund, dom har hittat en tid för Klaras stora hjärtoperation. Den 20 maj skall det ske!Hjälp!! Det är snart!! Inskrivning på morgonen den 19:e, då det blir lungröntgen, ekg, ukg, koll av vikt o längd samt samtal med kirurgen som förmodligen blir Torsten Malm även denna gång :-) och med narkosläkare, förmodligen någon vi känner det oxå.

Vi börjar förbereda redan veckan som kommer med att sluta ge Klara blodförtunnande medicin, sista dosen blir på onsdag. Vi kommer att hålla Zack hemma från dagis från och med nu för att inte få hem någon trist infektion. Vi kommer att vara petiga med att alla som kommer på besök är friska och inte har umgåtts med några smittor nyligen.

Tro det eller ej, men än så länge är det inga besöksrestriktioner för syskon, så vi har planerat att Zack skall vara med så mycket som möjligt under dessa 2 veckor. Vi kommer denna gången att bo på Ronald McDonald Hus i Lund alla pratar ju sig såå varma för detta boende, men vi har ju aldrig kunnat testa pga svininfluense o vinterkräksjuke risk.... Zack kommer inte att vara med under inskrivningsdagen och operationsdagen, han är ju väldigt känslig och hade ju det jobbigt vid förra operationen, och sköterskan på avd 67 tror att vi kommer att förmedla för mycket oro dessa dagar för att det skall bli bra, men hon tyckte absolut att vi skulle ta med honom till BIVA där Klara kommer att ligga i ett par dygn efter operationen, så han får se allt det här med apparater, slangar och sladdar som han bara har sett på foto från tidigare operationer, men där blir det bara en kortare visit eftersom det skall vara lugnt o dämpat på intensiven, inte så lätt att vara tyst o dämpad när man är 6 år ;-) Sen när vi kommer upp på avd 67 får han vara med hur mycket han vill :-) Vi kommer att visa Zack bildspelet om en hjärtoperation på en liten flicka som Barnhjärtcentrum har på sin hemsida och förklara vad som skall ske. Jag rekommenderar alla våra nära anhöriga att gå in på Barnhjärtcentrums hemsida och kolla lite, titta på bildspelen och läsa information om vad som skall hända. Fråga gärna oss om det är något ni funderar över.

Det skall så klart bli skönt att få detta ur världen, vi har ju det ganska tufft nu och märker tydligt på Klara att det faktiskt är dax. Hon sover inte nåt vidare på nätterna (inte på dagarna heller för den delen), är ledsen och orolig... Klaras kardiolog på CSK förklarade att Klaras hjärtfel gör att hon får en obehags känsla i kroppen när syresättningen är låg, och den blir ju lägre vid vilopuls... Men även om det skall bli skönt, så är det FRUKTANSVÄRT att tänka på vad som skall göras... Mitt hjärta stannar nästan när jag tänker på det! Detta är det värsta jag varit med om i hela mitt liv!! Jag kommer inte att jobba något mer innan operationen, har tagit semester de dagar jag skulle ha jobbat. Kom fram till att jag inte kommer att kunna koncentrera mig på jobb ett par dagar innan.... Orkade inte ens berätta för mina kära kollegor innan jag gick hem, utan fick be chefen göra det dagen efter....

Nu blir det några skakiga o oroliga dagar framöver, tur vi har en del att stå i här hemma, så man tvingas tänka på annat emellanåt.

Allt kommer att bli sååå bra!!!
Therese

måndag 3 maj 2010

Efterlysning!!

Detta är en liten efterlysning av Maria som har lilla Alice född 22/9 -09 och storebror Oscar!

Jag vill väldigt gärna ha kontakt med dig, men eftersom du inte lämnat din mailadress i din fina kommentar kunde jag inte höra av mig:-( Jag har svarat dig i inlägget där du lämnat din första kommentar, så antingen om du kollar där och hör av dig till mig eller lämna din mailadress i kommentarena till detta inlägg så mailar jag dig :-)

Hoppas vi får kontakt!
Therése

söndag 2 maj 2010

Presenter från New York

I lördags var farbror J och P här och hälsade på. De har nyssen varit i New York och hade shoppat till kidzen :-) Klara fick rosa converse och en riktigt cool tröja med Sesame street gänget, eftersom den oxå var rosa fick de kompensera med att köpa en tuff tröja i grönt med döskalle på för att pappan inte skall få krupp ;-)


Zack fick 3st Ben 10 gubbar som ju är inne grejen just nu, så han blev överlycklig :-)

Efter allt målande i söndags var mina axlar helt slut, så pass att jag knappt orka bära Klara... Vad gör man då?? Jo, jag leta fram bärselen som jag inte använt på ett bra tag och satte henne i den framåtvänd, det var succé!!! Hon var överlycklig över att kunna se allt :-)


Idag när jag kom hem var badrummet nästan klart!!! Fogning av golvet + de väggplattorna som vi fick beställa nya och som Johan nu varit och hämtat kvar, så imorgon blir det nog helt klart :-)

Ikväll har jag och Johan varit på information i skolan, Zack skall ju börja F-klass till hösten, helt otroligt att vår lilla kille blivit så stor!! Vi fick reda på vilken klass han hamnar i och vilken fröken han skall ha. Som tur var hamnade han i samma klass som bästisen M som oxå bor här på gatan, så han var mycket nöjd :-)

Imorgon skall Johan och Klara ner till Lund för en sondering på kirurgimottagningen, då skall vi även få veta lite mer om operationerna som ligger framför oss. Dr Stenström vill ju lägga ner stomin nu, och skulle kolla med hjärtläkarna om det är möjligt att göra det innan den stora hjärtoperationen. Hade varit skönt om det gick, annars riskerar vi att den operationen hamnar mitt i skolstarten....

Ha en bra onsdag!
Therése

Våreld

Regnet gjorde ju ett litet uppehåll i fredags, så vi tog oss en snabb runda till valborgsmässofirandet mellan skurarna. Barnen busade på som vanligt, så framåt kvällen somnade ALLA barnen även Zack som annars brukar hålla sig vaken när vi har gäster, och han var nog rejält trött med tanke på var han somnade ;-)

Här kommer lite bilder från fredagen!

I lördags gick det i ett... Tvätta, handla, laga mat, följa Zack till kalas, hämta Zack från kalaset mm mm Så på kvällen var man rätt mör! Då var det skönt att vara bortbjuden och få god mat och trevligt sällskap hos Åsa och Pålle :-) TACK för en trevlig kväll!!

Söndagen bjöd ju på bättre väder, så då var det bara till att greppa penseln och måla, måla, måla.... Zack lekte med grannflickan nästan hela dagen, de roade sig med att klänga omkring här på vår stökiga tomt, det ligger brädor och isolering under en stor pressening och det blev en bra hinderbana. Med hjälp av några brädbitar som "broar" mellan brädhögarna kunde man springa runt där o sedan kasta sig i delen med isolering :-) Sen tillverkades det även lite geggamojja i vattenpölarna ;-)

Idag kom plattsättaren igen och med sig hade han 2 kollegor. Blev rätt paff när de var 3 st som kom in klampande, funderade lite på hur det skulle få plats 3 st och jobba inne i ett badrum, förvisso ganska stort, men ändå... Men jisses vad förvånad jag blev när jag kom hem, väggarna är klara så när som på ett par rader på ena kortväggen, men det fick de lämna eftersom plattorna i ett paket hade varit trasiga... Så badrummet blir nog klart denna veckan, tjohoooo!!!

Klinkers till uterummet har oxå blivit beställt idag, gick lite snabbaren än vårt kakel/klinkers köp till badrummet ;-)

Har idag även fått andra arbetsuppgifter på jobbet eftersom jag from denna veckan bara ska jobba halvtid. Det känns redan mycket bättre i "magen", det har varit fööör mycket av ALLT senaste tiden tyvärr.... Hoppas på bättre tider nu med lite mer ork och mycket bättre humör, så man slipper vara på gränsen till ett bryt hela tiden....

Addio!
Therese