torsdag 10 maj 2012

Öppna förskolan

Idag har vi gjort något jättekul enligt Klara! Vi har varit på öppna förskolan för första gången :-) Där var 5-6 andra barn, och massor av spännande leksaker. Och så var det sångstund, Klara älskar musik och sjunger ofta för full hals, så det passade henne som handen i handsken.


Mammis lilla hjälpreda♥

Sen har vi bakat bullar, och Klara tycker det är toppen att hjälpa till med både det ena och det andra, så hon är som en liten skugga efter mig vad jag än tar mig för. Men jag lyckades få några minuter för mig själv och kaffe koppen ute på verandan i eftermiddags, eftersom Zack hade en kompis med sig hem efter skolan och Klara var med dem en stund och lekte.
 
Fantastiska träd var min utsikt från verandan idag. Slängde med en bullbild oxå.
Har även hunnit med att handla inför helgen och hämta lite allergimediciner till Zack som har det lite kämpigt nu i pollen tider. Skall prova nya mediciner nu, nässpray och ögondroppar istället för piller, hoppas det hjälper honom och att han slipper ha huvudvärk var och varannan dag....


Rosor som Klara valde i affären

Bloggar från badrummet idag, min lilla hjälpreda behövde ta sig ett bad då hon hade mjöl i håret och ketchup o sås på armar och ansikte :-) just nu sjunger hon alla sångerna vi sjöng på öppna i förmiddags! Zack är iväg och tränar fotboll i regnet... När han kommer hem skall vi provsmaka bullarna!
Theréseonsdag 9 maj 2012

Lund

I måndags var vi ner till Lund en vända. Vi (jag och Klara) lyckades övertala Johan att vi skulle åka tåget ner, så det blev en liten spännande utflykt för Klara :-)

Läkarbesöket var väl inte så givande, efter mycket velande fram och tillbaka och efter att läkaren frågat oss vad VI vill?!?! så bestämdes det att mandlarna får vara kvar tillsvidare för att se lite hur sommaren blir, men blir det mycket bekymmer framöver så är det OK att plocka bort dom.

Efter läkar besöket tog vi en promenad i Lund och åt lunch, shoppade lite på Granit och Klara var inne på Jättekul och köpte sig en ROSA!! gitarr :-) Sen tog vi tåget hemåt igen, och Klara var ganska sliten så hon somnade nästa genast ♥


 

Idag är det "fredag" för mig, skall vara hemma med Klara torsdag och fredag, får väl se vad vi skall hitta på, verkar ju inte som att det skall bli strålande vårväder tyvärr.... Men då behöver man ju inte ha ångest om man är inne och målar lister iaf!
Therése

söndag 6 maj 2012

Söndag v18

Nu är jag här igen, hoppas det är några läsare kvar. Vet inte vad som hände, kanske blev jag lite less när jag skev i förra inlägget att allt var så bra och genast dagen efter blev allt dåligt... Klara fick feber och hade jätte kämpigt med andningen och Rut blev dåligt och jag fick åka med henne akut till veterinären och få lite mediciner som hon skall äta resten av sitt liv.

Klara var sjuk HELA påskhelgen med feber och svårt att andas, men inte så hög feber den gången (tror det är första gången i hennes liv som hon bara hade runt 38,5 grader som högst) så inget sjukhus den gången iaf !

Däremot blev hon sjuk förra veckan igen, och då blev hon sådär jätte dålig som hon brukar bli... runt 40 grader, slö, äter och dricker inget, så då fick vi åka in till akuten på onsdagen. Proverna visade på att det var någon form av infektion, CRP 117, sänkan hög och infektionsprovet positivt. Då började jakten på VAD det kunde vara för infektion, och vi började ta urinprov som visade sig vara JÄTTE fult = njurbäckeninflammation och det måste behandlas med intravenös antibiotika så det blev till att sova över...

På torsdagen ville Klara fortfarande inte äta eller dricka och hon började bli stel i nacken fram åt kvällen så vi bad att en läkare skulle kolla henne. Markus kom och tittade på henne och efter att ha kikat i halsen och sett att där var rött så togs ett halsprov och gissa vad, jodå det var oxå positivt... Så både njurbäckeninflammation och halsfluss... Stackars lillan!!

Sent på fredag eftermiddag fick vi åka hem med en antibiotika som var lite av en chansning eftersom svaret på urinodlingen inte var färdigt än, men vi skulle ringa in på lördagen och stämma av att det blivit korrekt. Jag ringde på lördag, inget svar än.. Söndag, inget svar än... Måndag/valborgsmässoafton klockan 16 ringer en läkare från CSK och säger att nu har äntligen svaret kommit, MEN den antibiotikan Klara fått med sig hem INTE tar de bakterier de hittade i urinet, så vi måste GENAST bege oss till ett apotek och hämta ut det receptet som hon har skickat in nu... Weehooo... Som tur var hade apoteket i byn öppet, så vi slapp iaf o köra in till stan!

Valborgskvällen spenderades med släkten, då vi firade Johan som fyllt år helgen innan, det blev smörgåstårtor och även en liten snabb tur upp till brasan.


Vad har mer hänt, ja massor med saker förmodligen, jag har jobbat lite, Johan har jobbat lite, vi har varit på ett läkarsamtal som inte var jätteuppmuntrande :-( de vet inte exakt hur de skall gå vidare nu, finns liksom inget mer "känt" att leta efter, men de lovar att jobba på, att kontakta fler duktiga läkare runt om i landet därmed inget dagis än, tidigast i slutet av augusti är planen just nu. Barnen har klippt sig och blivit så fina så fina, jag har varit i Stockholm ALL ALONE på en fantastisk utbildning (återkommer till denna tripp i ett annat inlägg) och denna helgen har Zack varit sjuk... Feber och ont i halsen fredag och lördag, men idag helt feberfri :-) så idag har jag och Johan varit en tur till IKEA och sen har vi roat oss lite med renoveringen som ligger ett par år back... Målat och spacklat o donat, kanske blir det klart inom ett par år om vi har tur!


Bild lånad av Jocke L

Imorgon skall vi på ytterligare ett spännande läkarsamtal i Lund med öron/näsa/hals för att prata om Klaras förträngning och om hennes halsmandlars vara eller inte vara. Läkaren på CSK tyckte vi skulle prata med Lund om det då Klara har haft 6 halsflusser på mindre än 2 år!!!! Sen är man ju inte jätte pigg på att operera mer på den stackars lilla tjejen, men kanske kan det vara så att de är boven i dramat, kanske är det där det samlas en massa baciller?!?! Vi får väl se vad han säger om det hela!

 

Nu skall jag krypa till kojs för att orka upp och ta mig en skogspromenad och lyssna på alla fåglarna som sjunger som besatta klockan tidigt så in i vassen nu när våren är här :-)

Sov sött!
Therése