torsdag 9 september 2010

Svinigt

Hösten har kommit, eller i alla fall höststormarna... Blåser ju var o varannan dag nu för tiden... Och extra mycket blåste det idag nere på idrottsplatsen där Zack var och tränade fotboll. Det är något med idrottsplatser, det blåser nästan alltid där?!?! Men, nu är säsongen snart slut, en träning och två matcher kvar bara, sen är det uppehåll till nästa vår.

Klara har feber... IGEN!!! Denna gången visste vi på förhand att det kunde bli så, men inte att det skulle bli så här illa o länge... Hon har nämligen fått svininfluensa spruta nr 2 i tisdags förmiddag. Vid 21.30 på kvällen infann den sig den eländiga febern, mellan 39-41 grader har den legat på sedan dess. Tyvärr hjälper det inte så mycket med febernedsättande, men enl sköterskan på vårdcentralen så är det helt normalt när man fått vaccin. Men enligt henne så skulle Klara varit bra idag, men det är hon inte... Så är inte febern borta imorgon, blir det till att ringa barnakuten :-(

Jag och Johan hade en liten diskussion här ikväll om vart jag skall ringa om hon inte är bättre imorgon. Vi har ju tyvärr lite problem med vårdcentralen som inte gärna vill ta emot oss... Så vi skall be vår ansvariga läkare på CSK ta och besluta vart vi skall vända oss när Klara har "helt vanliga barnsjukdoms symptom", känns inte jättekul att åka till barnakuten o sitta där 4-5 timmar för en vanlig sketen halsfluss som tar 30 minuter att kolla på vc. Och tycker CSK att vi skall till vårdcentralen så får de ta ett snack med personalen där så det inte blir bekymmer när vi ringer/kommer. Tills detta är löst så är det nog bäst att vi ringer CSK.

Ett annat bekymmer vi har är att vi inte har fått någon barnomsorg till Klara än... Trots att vi köat i 4 månader!! Det var meningen att hon skulle börja på dagis lite smått i början på oktober, men ingen plats i sikte än... 5 före i kön fick jag besked på häromdagen, FEM!!! det är ganska många faktiskt. Så när jag nu börjar jobba 60% vecka 40 så får Johan vara hemma på 60%. Förhoppningsvis får vi en dagisplats till början på November (helst då i denna byn), då ska Klara var på dagis 3 dagar i veckan. Ska bli spännande o se vad hon tycker om detta :-) Hon älskar ju andra barn, tycker det är toppen att följa med o hämta o lämna Zack i skolan där det finns massor med andra barn! Sen får vi bara hålla tummarna att hon inte blir sjuk stup i kvarten, hon har ju varit väldigt infektionskänslig hittills i sitt liv...

Jobbet ja, det är ju lite motsträviga känslor kring detta. Det skall ju bli kul att komma tillbaka o träffa alla kollegorna och jag har i veckan fått veta vilka mina nya arbetsuppgifter blir, och jag är nöjd med dessa!! Det skall bli kul att lära mig mer om exporten till de länder jag fått ansvar för nu dvs USA, Ryssland och Mexico. Sen känns det lite som att jag blivit snuvad på denna föräldraledigheten, det har ju varit så enormt mycket sjukhusvistelser, sjukhusbesök, hemvård mm mm att man inte hunnit njuta, det är ju först nu allt börjar lugna ner sig som man har tid att bara åka in till stan o ta en fika eller gå till öppna förskolan (har inte varit där EN enda gång....) Som tur är har vi ju fått ta VAB (vård av barn) när vi varit på sjukhus och vissa hemvårdsperioder, så vi har ju faktiskt nästan hälften av föräldradagarna kvar och kan njuta av dem framöver.

Ingen ny operationstid har vi fått heller.. Men just nu är det ju inte aktuellt pga febern iaf... Hoppas bara vi slipper vara på sjukhus på Klaras 1 års dag om ett par veckor!!

Carpe diem!
Therése