fredag 10 februari 2012

Trevlig helg!

Kikar bara in för att önska trevlig helg! Och helgen kunde inte startat bättre, har haft en kanon dag som börjades med en förmiddags fika för mig och Klara hemma hos finaste Lollo och två av hennes barn. Sen hämta Zack i skolan och äta en god lunch med mina fina gullungar och sen lite muffinsbak och fika följt av en supergod middag med ryggbiff av älg (inser nu när jag skriver detta att jag har ätit väldigt mycket idag!!)

MEN det bästa av allt är att jag fick just veta att lilla kämpen Jasmine har fått ett nytt hjärta!!!! De har bott på avd 67 på barnsjukhuset i Lund sen i Mars 2011 och väntat på ett nytt hjärta. Vi träffade dem första gången våren 2010 och när Klara fick sin port inopererad i sommras bodde de ju på 67:an. Fina Malin Ward har med lilla Jasmine i sitt hjärteprojekt och Ni kan se och läsa om henne HÄR. Nu håller jag alla tummar för att denna lilla figheter skall få lämna sjukhuset så fort som möjligt <3


Ha en underbar helg!
Therése

torsdag 9 februari 2012

Tandläkaren x 2

Torsdag redan!! Denna veckan har gått i ett rasande tempo... Och jag hade mycket energi i början på veckan o har röjt o fixat, men idag var den slut.... Vet inte vart den tog vägen, men det är väl någon annan lycklig själ som fått den ett par dagar ;-)


Hade en otroligt söt liten hjälpreda när jag i tisdags röjde garderober :-)

Igår hade ju Zack tid hos tandläkaren och han var SUPERDUKTIG!! och under tiden han låg i tandläkarstolen var Klara duktig och snäll. När Zack var färdig frågade tandläkaren Klara om hon oxå ville visa sina tänder när hon ändå var där och det ville hon, så nu är hennes årliga kontroll oxå avklarad :-) Allt såg bra ut på båda barnen!!

Inte nog med att Klara är special inom vården, som hjärtbarn är hon special inom tandvården oxå... Dels har hon ju fått börja gå till tandläkaren tidigare än normalt, hon var ju där första gången när hon var 1½ (normalt=3 års ålder) och OM de behöver göra någon form av ingrepp någongång (ex dra ut en tand) måste hon få antibiotika innan för att minimera risken för Endokardit (som hon ju redan haft en gång...) Tand/mun bakterier är bland de farligaste som finns! (har jag fått lära mig)

Här skiner solen för tillfället och termometern visar på +3 grader! Skall se om jag kan få med mig alla tre barnen ut en liten sväng. Ja tre är det idag, för Melker hängde med hem efter skolan :-)

Ha en skön kväll!
Therése

onsdag 8 februari 2012

WOW!!

Enligt statistiken hade söta lillasyster 166!! sidvyer igår och läsare från alla de nordiska länderna, Ryssland, USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Sydkorea, HÄFTIGT!!!

Igår blev det några timmar nere på isen som har spolats upp här i byn. Klara, Zack och även en klasskamrat till Z, hängde på. Kanon fint väder, det riktigt värmde från solen när vi fikade på varm oboy och mackor. Men så fort solen försvann blev det kyligt, så idag har jag inhandlat mig ett par termobrallor och VIPS så är det knappt minusgrader längre....Har även köpt en ljusslinga som hängdes upp i Klaras fönster, sååå fint blev det! Så fort Zack fick se den ville han ju så klart ha en likadan eftersom hans rum också saknar fönsterbelysning, så ev får vi väl se om vi kan hitta en till.Klara köpte sig en tårta som vi har fikat på i eftermiddag :-)Eftersom det verkar ha blivit något vajsing på insamlingshjärtat uppe till höger på bloggen skriver jag åter igen en instruktion på hur man gör för att skänka pengar. Hjärtat kommer att dyka upp igen så fort någon har skickat ett SMS :-)


BARNHJÄRTA 50 1764 ERT NAMN till 72901

så skänker Ni 50 rikstdler till forskningen kring hjärtfel. Vill Ni skänka 100 eller 150 kr så byter Ni bara ut 50 i SMS:et mot 100 eller 150, lätt som en plätt!


Nu skall jag ila iväg till tandläkaren med Zack, dax för den årliga kontrollen!

Ha dä!
Therése

tisdag 7 februari 2012

Han jobbar!!

Idag har Johan stigit upp tidigt och kört iväg till jobbet. Lite drygt 3 månader sedan han gjorde det senast, hoppas det går bra :-)

Så hela denna veckan är jag hemma och vabbar och medans han jobbar. För att vi båda skall komma in i våra"ny/gamla" sysslor ;-) Sen blir det ju 50% på jobbet och 50% hemma för oss båda framöver.

På agendan idag står att rensa ur min och Zack's garderober och köra till återvinningen som har öppet idag. Hänga ut lite mat till fåglarna även om de enligt Klara INTE är hungriga (bara för att hon skall slippa gå ut...) och eventuellt ta en tur ner till isen när Zack slutat skolan.


Har en liten blogghjälp idag :-)

Ni glömmer väl inte att vi gått in i Februari månad nu och det är ju "Alla barnhjärtas månad" stöd Klaras insamling här bredvid, köp hjärtepins eller varför inte ett vaniljhjärta som säljs till förmån för Hjärtebarnen.

Tidigare års insamlingar har ju resulterat i att många sjukhus fått tillgång till barnhjärtnätet Gertrud. Undrar Ni vad Gertrud är så titta gärna på nedan Youtube klipp, där Klaras FANTASTISKA hjärtteam från CSK spelat in en hyllningslåt till just Gertrud :-)Hoppas Ni får en fantastisk dag!
Therese

söndag 5 februari 2012

Söndag vecka 5

Alla friska, eller hyfsat på benen iaf.. Det började med att Johan blev mega förkyld, sen fick Klara feber (ja vad annars..) och det kanske var halsfluss eller njurbäckeninflammation eller både och eller inget.. Proverna var "mysko" och läkaren slet sitt hår för så här brukar det inte vara... Sen blev jag megaförkyld, snor, host, nys och trött som ett ålderdomshem och sen lagom till sin födelsedag blev ju Zack sjuk, feber och jätte ont i halsen som i tisdags visade sig vara halsfluss, så han fick en kur med kåvepenin och tog första dosen i tisdags eftermiddag. Efter någon timme upptäckte vi att hans läpp hade svullnat upp och var GIGANTISK!! Läste på bipacksedeln till penicilinent, men inget som stämde där, så jag ringde 1177 för att höra mig för, sköterskan där säger att vi måste åka in till akuten direkt... Ja det är någon reaktion mot något, men de är inte alls säkert det är kåvepeninet, det kan vara något han ätit också... Mest troligt är att det är någon form av födoämnes reaktion... Så nu undrar man ju lite VAD det kan vara... Inte nötter iaf, för det testade vi idag ;-)Den fina tårtan Zack hade beställt till sin födelsedag!


Den lilla sjuklingen!


Så nu äter Klara, Zack och Rut medicin dagligen... Lite körigt att komma ihåg vem som skall ha vad när hahaha Själv lyckades jag skaffa mig ett rejält ryggskott i förmiddags och har varit invalid större delen av dagen, men det börjar tack och lov släppa nu!!

En annan otrevlig sak vi fick reda på när Klara var inne på CSK med febern var att benmärgsbiopsin misslyckats... Biopsin de tog bestod till största delen av brosk istället för benmärg och förmodligen måste det lämnas ett nytt... Men nu i veckan fick vi ett brev från Klaras läkare där hon skrev att de gör ett försök att titta på det lilla de fick och förhoppningsvis lyckas de få ut det de vill veta så att Klara skall slippa lämna ett nytt prov. Vi fick även ett nytt intyg för vård av allvarligt sjukt barn som gäller fram till hösten 2012...

Imorgon skall jag vara hemma, VAB, Johan skall till UMAS och förhoppningsvis bli friskförklarad så att han kan börja jobba lite, och då innebär ju det att jag får vara hemma lite.


Johan och barnen var in på museet i Kristianstad och busade lite i torsdags


Tjingeling!