torsdag 24 juni 2010

Glad Midsommar!!

Nu är det semester!!! Johan har jobbat sin sista dag på läänge och nu skall vi ha lite drygt åtta veckors SEMESTER :-)

Vi börjar med att fira Midsommar enligt tradition = med familjen Nilsson. Det blir aktiviteter från kl 13 och så länge vi orkar hålla på. I år skall vi fiska och ha lite andra aktiviteter vid Helge å om det nu inte blir stekhett, för då blir det nog att vi åker till någon sjö och badar o busar lite istället, sen hem till Nilssons och fortsätter att umgås, äta och dricka gott.

Lite inplanerade semester aktiviteter har vi, men jag får återkomma till detta senare. Vi vill inte berätta något för Zack, han blir sååå besviken om man måste ställa in det vi planerat för att lillasyster måste till sjukan... Och det har ju tyvärr blivit några besvikelser de senaste månaderna....

I måndags var jag med Klara på återbesök på CSK och det såg bra ut!! CRP hade gått ner till 65 och ingen mer feber på hela veckan :-) Idag har vi varit på BUS i Lund och gjort en sondering, det gick sådär... Hon tycker inte alls om det och blir jätte ledsen :-( Men allt funkar jättebra och kirurgerna vill gärna lägga ner stomin för ändtarmen är redo att börja användas, men hon är ju inte redo att genomgå en operation igen... Hon dras ju fortfarande med sviterna från hjärtoperationen och det är mer än en månad sen den gjordes. Vi övriga i familjen känner inte heller att vi är redo så snart igen... När vi ändå var på ett sjukhus bad vi dem att fixa ett CRP prov idag, för att se hur det såg ut, och det är nu nere på 12 :-) så lågt har det inte varit på länge.

Ett MYCKET positivt besked fick vi oxå idag!! När Klara gjorde MR röntgen på ryggraden såg de ju en förträngning rätt långt upp vid nacken och en remiss skickades till neurokirurgen som ÄNTLIGEN svarat att allt är normalt :-) PHUUU!!
Jag, Johan och Klara passade på att gå en sväng i Lund när vi var färdiga på sjukhuset. Lite present inköp stod på listan idag och vi hittade det vi skulle ha och sen satte vi oss på en uteservering och åt lunch innan vi körde hem. Så härligt väder idag, hoppas verkligen det håller i sig i ca åtta veckor nu ;-)

Zack leker med bröderna Ahlgren ikväll, vi har grillat Marshmallows och det var väldspremiär för mig! Tycker inte om Marshmallows ogrillade så jag var helt övertygad om att de inte skulle bli bättre av lite värme... Men TJII fick jag, det var jättegott!!! Så det gör vi nog om :-)

Ha nu en RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR kära läsare!
Therése

söndag 20 juni 2010

Febern är tillbaka....

Just hemkommen från några timmar på akuten.... Klaras feber kom tillbaka som ett brev på posten några dagar efter avslutad antibiotika kur... Så imorse var det bara att ringa in till barnakuten och de tyckte ju så klart att vi skulle komma in.

En undersökning gjordes, det lyssnades på hjärta o lungor, tittades i öron och hals, klämdes lite på magen, sen togs det prover. CRP är uppe på 75... även de vita blodkropparna är förhöjda :-( Vi fick en ny kur penicilin och tid på barnakuten imorgon bitti igen....

Redan i fredags började jag ana att något var i görningen! Hon har varit gnällig och väldigt trött sen i fredags. Igår kväll var det riktigt besvärligt och då tog jag tempen på henne, då låg hon på 38 och hon fick alvedon och det blev något bättre. Vid 03 vaknade hon igen och var orolig, andades stötigt o gnällde. Tempen låg då på 38,7 och hon fick alvedon igen. Febern gick ner, men det var fortfarande något annat som störde, smärta, oro ?!?!? Jag satt och vyssade henne i 45 minuter innan hon hade somnat så pass att jag kunde lägga tillbaka henne i sängen, sen sov hon till 04.30, då det var oroligt igen...

Hoppas verkligen att dom träffar rätt med denna penicilinen, men jag är väldigt tveksam, för den vi fick nu är samma som vi hade när vi lämnade Lund.... och då hjälpte den ju INTE!! Börjar bli riktigt trött på detta nu!!! Så jobbigt att se vår lilla prinsessa må dåligt.... Det var iaf underbara sköterskor som hade hand om oss idag, känner ju dem vid detta laget och jag tror att de tycker lite synd om oss!! jag och Johan blev till och med serverade kaffe idag :-)

Igår förmiddag spelade Zack fotboll i Broby och hela familjen var och tittade och hejade på dem. Det gick väl inte så bra för laget, de förlorade sina matcher, men de hade skoj och det är ju huvudsaken :-) Bilder kommer senare!

I fredagskväll roade jag och Johan oss med att köra till Bauhaus i Hyllinge, med släp!!! för att inhandla duschdörrar och lite annat smått och gott. Anledningen till att vi valde just fredagkvällen för vår tripp var att alla kortkunder (som vi är) fick handla trädgårdssaker (grillar, trädgårdsmöbler mm mm) billigt, halva priset på vissa saker!! Vi skall ju ha rotting möbler i nya uterummet och hoppades att vi skulle hitta det oxå här, men sån tur hade vi inte... Inget som föll oss i smaken. Det blev en Weber grill, duschdörrar och duschstång till nya badrummet, duschdörrar till gamla badrummet och Johan köpte sig en leksak, en ny skruvdragare, med lampa....

Nu får man väl ta och städa o tvätta lite OCH fundera ut vad vi skall ha till kvälls mat, för det verkar inte som att det skulle bli någon invigning av nya grillen idag heller... SPÖREGNAR :-(

Förresten såg ni bröllopet igår?!?! STÖRST AV ALLT ÄR KÄRLEKEN!!!

Kram på Er kära läsare
Therése