fredag 2 april 2010

Glad Påsk!

Långfredagen börjar gå mot sin ända, i förmiddags var jag, Zack och Klara i skogen och hämtade lite ris i det underbara vädret! Kaninen Pelle har fått flytta ut och Zack har invigt gungorna för säsongen, en underbar vårdag har det varit!
Vi har fått färdig målat och tapetserat i barnens rum idag :-) så jag och Johan kastade oss iväg och inhandlade golv i eftermiddags. Som tur var lämnade vi barnen hos farmor o farfar, för det var nätt o jämt allt som vi handlat fick plats. Tog en bra stund för oss att lyckas få in allt utanför Byggmax o sen skulle vi till Willys oxå när vi ändå va i stan, det blev proppfullt!!! Jag trodde ett tag att jag skulle bli tvungen att ta bussen hem ;-)

Igår var hela familjen oxå lediga, då var vi ute hela förmiddagen o bar in en pall pellets och testade teleobjektivet till kameran. Här kommer lite bilder.Nu har hela huset byggnadsställning runt sig.

Här är våra DUKTIGA snickare Rickard och Hasse :-)Sen på eftermiddagen var det dax för sondering i Lund. Zack skulle vara hos mormor som oxå var ledig från jobbet igår, så vi lämnade honom där vid 13.30. Han hade längtat dit, för det var ett tag sen vi var där, så han hade inte träffat hundarna Ebbe o Edvin på ett tag. Zack och Ebbe började busa som två tokar och det hela slutade med att Zack trillade och slog hål på byxorna, men han var lika glad för det :-)
Sen for vi mot Lund, skulle ju varit där redan förra veckan, men vi hade nog fallit mellan stolarna.... Sondering stod på schemat idag, det innebär att ändtarmen skall tränas och vidgas. Det görs med metall stift, vi börjar med 6mm och när allt är färdigt skall vi vara uppe i 13mm och då skall stomin läggas ner. Det tar ca 3 månader. Besöket i Lund gick snabbt, Dr A, som opererade Klara, visade oss hur vi skall göra med stiften, för detta skall vi göra hemma 2ggr per dag, Klara tyckte det var ganska obehagligt och skrek, men det gick snabbt över så fort stiftet togs ut. Så nu blir det täta besök i Lund, ca var 10:e dag skall vi ner och öka stiftstorlek, och det måste vi göra där.... Själva läkarbesöket tog nog bara 15 minuter, och på vägen ut från barnsjukhuset tittade vi på det fina saltvattens akvariet de har i Ljusgården.
Efteråt tog vi en sväng till Nova och jag hittade ÄNTLIGEN en vår jacka till Klara!! Vi passade även på att köpa påskägg och saker att stoppa i dem :-) När Johan var inne i en affär stod jag och Klara utanför och väntade och som vanligt drar Klara till sig människor med sin charm, denna gång en äldre mycket trevlig herre som vi pratade med en lååång stund. Sen styrde vi kosan mot Broby där en underbart god stekmiddag och Zack vänatde på oss :-)
Imorgon blir det åter slit o släp, golven skall läggas och det har jag för mig att jag skall göra om det dyker upp någon som kan passa barnen. Johan och Jesper skall riva fasad, sen får vi se om det dyker upp fler frivilliga som vill måla brädor ;-)

Glad Påsk på Er alla!!
Therése

tisdag 30 mars 2010

Usch, fy....

Idag har Klara varit hos sin doktor på CSK. Jo det är faktiskt så att vi har EN som är ansvarig och som vi träffar då och då, sen att vi förmodligen har träffat alla de andra barnläkarna på hela CSK är ju en annan historia....

Besöket var, som vi misstänkte, till för att informera oss om den stora hjärtoperationen. Den närmar sig med stormsteg!!! Inom två månader skall den göras, för shunten börjar bli för liten och räcker inte till för Klara längre. Usch vad jag fick ont i magen, hjärtklappning, yrsel, ja allt möjligt, för även om man vill ha detta gjort, så vill man inte att det skall göras, om ni förstår vad jag menar?!?!Det är en STOR operation... Ett litet blodprov skall tas nästa vecka för att utesluta ev blodsjukdomar/smittor, sen sätter de nog datumet om provet är ok. Går inte riktigt att förklara hur jag känner just nu, men det är ingen bra kännsla...

Fick även veta att vi skall till Lund på torsdag... SÅÅÅ typiskt!!! Jag är ledig på torsdag och vi skulle ha långhelg, men det är som vanligt i vårt nya liv, det går inte att planera något i förväg utan man får ta dagen som den kommer.

En annan sak vi pratade med Klaras läkare om idag är 22q11 det är ett kromosomfel som ofta förekommer på barn med hjärtfel och fel på luftvägarna. Vad läkaren kunde se är inget test för detta taget, men hon skrev en remiss så att vi kan få detta testat. Nu tänker ni säkert "Men herregud har ni inte tillräckligt med bekymmer" men vi resonerar som så att det är lika bra att få veta allt NU så vi inte går igenom alla operationer o allt och sen tror att allt är bra och över för att sen få en käftsmäll till....

Under tiden jag skrev detta inlägg ringde även en kardiolog från Lund för att berätta och stämma av lite inför operationen... Ojojoj det är på gång nu!!

Nu skall jag slappa på soffan, innan jag ska gå och lägga mig för att försöka sova... Inte säkert det går inatt.

/Therése

söndag 28 mars 2010

Vilda Klara Louise

Så är vårt lilla hjärta äntligen döpt, Vilda Klara Louise Lindström heter hon nu. Dopet hölls i Gryts vackra kyrka av prästen som vigt mig o Johan och som döpt Zack. Det var en jättefin lagom lång cermoni, Maria och Jocke var underbara som gudmor resp fadder och Klara skötte sig utomordentligt bra!! Jag och Johan hade en sång som vi ville ge Klara, Dansa på min grav, men eftersom ingen av oss är någon sångfågel, fick vi ta hjälp av ett proffs, Peter Thisell (klicka på de blå länkarna för att lyssna) som spelade gitarr och sjöng denna sången för Klara, så vackert att jag blev tårögd!! Tack Peter!!


Efter dopet vankades det mat i församlingshemmet i Knislinge. Kanske världens största smörgåstårta bjöd vi på, och efter det kaffe och hjärtformade rosa prinsess tårtor :-) Församlingshemmet hade ett stort tomt rum där barnen höll till hela eftermiddagen o rusade runt som virvelvindar :-)Lite action blev det oxå, en servett råkade hamna i ett av ljusen o vips hade vi en liten våreld ;-) Men den släcktes snabbt o lätt som tur var!!

Klara har verkligen sett till att få ut så mycket som möjligt av sin dag, hon har inte sovit många minuter i eftermiddag men ändå varit på ett strålande humör!!

Nu kallar sängen, för imorgon måste jag upp JÄTTE tidigt o måla brädor, så snickarna har något att sätta upp på väggen imorgon.

Natti natti!
Therése