fredag 12 februari 2010

Alla barnhjärtans månad!

En sak jag missat skriva om är att februari är "Alla barnhjärtans månad"!!! Lite pinsamt att missa detta...

Denna drive körs för att samla in pengar så att hjärtbarnen skall kunna få den allra bästa tänkbara vård.

Man kan stödja denna kampanj genom att köpa en pin, designade av Måns Zelmerlöw och Eva Funck. Pinsen finns att köpa hos:
•Akademibokhandeln
•Euroflorist
•Hemköp
•Hemtex
•Krabat
•Lekia
•Tempo
•Alla Hjärtans Lunch-restaurangernan

Enklast är att stödja vår blogg kampanj, genom att skicka ett SMS till nr 72901 och ange "Barnhjärta 333 + ert namn", så skänker Ni 30 kronor till kampanjen. Så snälla hjälp oss att hålla hjärtat bankande!!



TACK PÅ FÖRHAND!!

Imorgon blir det fint väder!!!

För idag har de stora barnen varit i farten och lekt :-) Vi har lekt sportlov! Och sport är det!! Att klä på sig alla kläder man behöver ha när det är -5 grader. Det var jag, Zack, faster Ingela, Zack's gudmor Sofia och Klara's blivande gudmor Maria, hundarna Rut och Sally, som har åkt pulka, stjärtlapp och snowracer. Som sig bör på en sportlovsdag drack vi varm O'boy och gjorde en lägereld där vi grillade korv :-) Klara var oxå med, men hon låg och sov så gott i sin vagn mest hela tiden.








Maria passade på att öva lite inför dopet (när nu det blir?!?!) Klara väger ju 6,6 kg redan och hon blir ju inte lättare, så Maria får nog köpa sig lite vikter och träna lite när hon är i Norge och jobbar ;-)

Imorgon bitti skall det tas ett hål i vårt hus, det lär nog låta en hel del gissar jag, så jag och barnen får väl passa på att vara ute i det fina vädret under tiden. Eller kanske lite mer shopping ;-)

Det är dax för fredagsmys!
Therése

TACK!!

Vill bara passa på att TACKA för alla underbara kommentarer jag fått hittills 1000-TACK!!! Jag har läst varenda en mer än en gång.

Jag har haft lite strul med att själv kunna svara på kommentarerna, men nu verkar det som att jag fått kläm på det hela och kan svara och tacka direkt :-) Teknikens under Ni vet...... (sen får Ni själva fundera ut om det är jag eller datorn som skall ha den benämningen hahaha)

Tack för att Ni läser och kommenterar!
Therése

torsdag 11 februari 2010

Prisa gudarna, skatteåterbäringen är här!!!


Eller nja kanske inte, men väl pengarna från den underbara Försäkringskassan!!! Jag tror de jobbar efter mottot "Bättre sent än aldrig" ;-)

Idag har varit en HEELT underbar dag!!! Klara har varit såå pigg och glad hela dagen:-) Det kan bero på att natten har varit såå lugn, första på jag vet inte när... Hon åt vid 23, sen sov hon ända till 03 då det var dax för mat igen och efter ett litet host/kräk scenario somnade hon om och döm om min förvåning när jag vaknade 07.22?!?! Då sov hon fortfarande :-)

Vi har varit i Kristianstad och shoppat idag, måste ju bränna lite pengar nu när dom äntligen kommit ;-) Willys, Grizzly, Rusta och Växthuset avverkades med en strålande glad bebis som sällskap. Hem och få i oss lite lunch både jag och Klara. Hon ätit allt själv sedan igår kväll, vi har inte behövt sonda något, TJOHOOO!!! I med en mätt glad bebis i vagnen och upp till dagis o hämta storebror och sen bort till Konsum för att handla det jag glömde handla på Willys ;-)





Det är ju inte det bästa av väglag för att köra vagn i, men jag är väldigt nöjd med vår vagn, för den går faktiskt ganska smidigt att köra med trots flera centimeter snömodd.



Stressade sen hem för att hinna tvätta lite träningskläder, eftersom jag hade fått för mig att det var yoga ikväll. Men, tyvärr!!! inte förrän på söndag får jag inviga min nya yoga matta som inhandlades idag :-)

Imorgon blir det åka av!!! Då får vi fint besök, som skall åka stjärtlapp, pulka och snow racer med oss i vår backe, så blir det även korvgrillning Härligt!!! Lovar att föreviga detta ;-)

onsdag 10 februari 2010

Bygget 10/2

Då fick jag en liten stund över till bloggen:-) Zack är hos en kompis o leker, Klara sover ute i vagnen och Johan ligger på soffan framför teven.

Det går väldigt fort fram på bygget, vilket är riktigt najs!! Idag har våra flitiga snickare börjat sätta upp lite väggar och isolera :-) Vi får ju lite att bita i till våren eftersom hela tomten är täckt med bråte som skall köras iväg och hela framsidan är uppkörd av maskiner, så där får vi nog fixa ny gräsmatta mm... Men men inget ont som inte har något gott med sig!






Bilderna är tagna idag kl 10.45 ungefär.

Have a nice day!
Therése

måndag 8 februari 2010

Gårdagens roadtrip


Då var gårdagens lilla utflykt till Barn och ungdomssjukhuset (BUS) i Lund avklarad utan större besvär. Jag hittade både till sjukhuset och på sjukhuset utan besvär, men skam vore det väl annars, har ju spenderat nästan 3 hela veckor där!!

Eftersom Klara skulle vara mätt och torr inför undersökningen fick vi ju vara ute i ganska god tid, så att vi skulle hinna med att mata och byta blöja och dessutom var det väl bäst om mamma oxå fick något i magen så inte hon blev grinig mitt i undersökningen;-)

Klara får mat i sonden på BUS

Vi satte oss i Ljusgården som är en slags avkopplingsplats i bottenplanet på BUS, där finns kaffe och vatten automater, airhockey spel, ett jättefint akvarium med saltvattenfiskar, ett indiantält mm. Här måste man även passera om man skall till lekterapin, vilket gör att om man sitter här en stund så kan man få se många väldigt sjuka barn.

Jag såg bla en underbart söt liten kille på ca 4 år, som kom från onkologen och skulle till lekterapin. Han satt på hjulen till droppställningen, som kördes av, gissar jag, hans mamma. Han höll om droppställningen med ena handen och i den andra höll han sin lilla nalle, han tittar upp på mig och ler ett gigantiskt härligt leende när de passerar. Mina ögon fylls av tårar och jag tänker VARFÖR kan inte små söta barn bara få vara friska?? Dom ska inte behöva spendera timmar, dagar, veckor på sjukhus!! Barn skall vara ute o åka pulka, bygga en snögubbe, slicka på istappar o äta snö, cykla det fortaste dom kan ner för en gata, ramla och få skrubbsår, klättra i träd, hoppa i hö, leka kurragömma, hoppa hage ja allt som hör barndomen till. Denna lilla kille kommer föralltid finnas etsad i mitt minne och jag kommer nog alltid undra hur det är med honom....

Takdekoration på Ljusgården/BUS

Undersökningen gick snabbt och lätt, trots att Klara var på sitt allra bästa humör och sprallade o pratade, vilket inte uppskattas i dessa sammanhang ;-) Det visade sig att den var överflödig eftersom vi ju var i Kristianstad och gjorde samma undersökning för 2 veckor sedan... Vi fick iaf veta att det var på gång med andra operationen av analatresin och att den stora MR röntgen av hjärtat, den som skall ligga till grund för beslut om när hjärtkorrigeringen skall ske, skall göras i början av Mars.

När jag kom hem från Lund låg där en kallelse till nästa operation i brevlådan. Inskrivning 18/2 och operation 22/2 och sedan 5 dagars vårdtid. Så jag vet var jag skall spendera de sista dagarna på min mammaledighet innan jag börjar jobba 1/3...

Idag har Klara haft jobbigt med andningen, började redan igår faktiskt, så i eftermiddags vid 15,45 ringde jag till vårdcentralen och fick, trots att läkarna var på utbildning, komma 16,15 så skulle sköterskan se till att någon läkare fanns på plats. Vi kom dit och läkaren lyssnade och det lät inte bra, så det blev adrenalin inhalation och betapred.... Sååå tacksam att de hjälpte mig där, så slipper jag kanske åka till CSK (håller tummarna!!!) Vi har ju tyvärr inte adrenalin hemma mer:-( När det tog slut och läkaren skulle skicka ett nytt recept elektroniskt förra veckan blev det en massa strul med doseringar och priser mm, då väljer läkaren att dra bort ordinationen på adrenalin istället???? Ibland undrar man....

Imorgon skall Zack vara ledig från dagis, så det lär nog bli lite snowracer åkning:-) det är vansinnigt roligt!!! Jag får väl ragga upp ett recept på adrenalin och Johan skall förmodligen ligga parkerad på soffan och vara sjuk imorgon oxå.

Ha en bra onsdag kära läsare!
Therése

söndag 7 februari 2010

Mums

Ikväll har lilla hjärtat provat äta gröt för första gången, och det var en riktig "hit". Så fort hon svalt undan så gastade hon efter mer :-)




När pappa matat henne en stund, fattade hon hur det skulle gå till och ville prova äta själv ;-)




Zack fick lego av J & P som ju just nu ligger överst på listan av favoritleksaker, så detta har han roat sig med ikväll.



Även Klara fick en present, ett halsband med en ängel, jättefint! 1000-tack! Tänkte ta en bild på henne med halsbandet på, men hon slocknade efter all gröt :-) så bild kommer senare.

Själv mår jag bättre, dock inte helt OK än... Är lite förundrad över hur pigg Zack var efter sin maginfluensa, varför kan inte jag vara lika pigg lika snabbt??? Kan det vara åldern ;-)

Nu måste jag packa och planera inför morgondagens tripp till Lund.

Natti natti
Therése

Magsjuka....

Jaha, så var det då min tur att bli sjuk... Magsjuka,ÖÖÖRK!! säger jag bara. Den har legat och lurat i magen en hel vecka nu, så när lördagen kom och Johan är ledig och jag kan släppa allt ansvar, DÅ bryter helvetet lös... Så är det alltid för mig, jag blir alltid sjuk på en helg, ledig dag eller semester... TYPISKT!!

Kände redan i början på veckan att något var fel, kunde inte äta ordentligt, var inte hungrig alls. I onsdags trodde jag det var kört när vi skulle på kalas, men det blev inget, bara lite kramper i magen. Sen har jag känt mig trött o sliten i slutet på veckan. Så igår då så slog det till och bröt ut...

Idag har magen stabiliserat sig, men jag har fortfarande feber, 38,5 ungefär... Måtte jag bli frisk till imorgon!! Då skall jag och Klara köra till Lund för hjärtkoll, EKG och ultraljud.

Övriga familjen har traskat hem till farmor och farfar, Zack skall få presenter av farbröderna som inte kunde komma på kalaset förra helgen, och eftersom jag nu är sjuk idag, kunde dom ju inte komma hit.

Nu får jag ta och krypa ner i sängen och kurera mig igen. Hoppas på snabbt tillfrisknande, så jag kan uppdatera bloggen lite oftare :-)

Ha en skön söndag!
Therése