fredag 6 maj 2011

Ledig fredag!!

Idag är jag ledig!! Ja inte bara sådär rakt av utan anledning, nej Klara skall till BVC läkaren kl 11.45 så det var ju inte lönt o köra till jobbet innan och det är inte lönt o köra till jobbet efteråt.. Så jag tog fritt HEEELA dagen :-)

Tro inte för den sakens skull att vi fick sovmorgon... Nej då!! Klara vaknade 10 minuter TIDIGARE än vad jag brukar stiga upp när det är jobb, nämligen 05.30... SUCK! Men men solen skiner och fåglarna kvittrar och barnen är friska, då är det helt okej att stiga ur sängen så tidigt även om man är ledig.

Efter BVC hade jag tänkt att vi skall åka på en liten utflykt till Tivoliparken för lite lek och fika. Får väl hoppas att Zack oxå tycker det är en bra idé, han har kanske planerat något annat efter skolan ;-)

Lite trött är nog Klara allt av att ha stigit upp tidigt idag, för så här ser det ut på golvet framför tv:n just nu ;-)Ha en underbar fredag!
Therése

måndag 2 maj 2011

Påsken 2011

Vi var på gång i nästan två dagar. På onsdag kvällen när vi hämtat Klara på dagis var hon sliten o trött och inte alls på hugget, och efter en koll med febertermometern förstod vi varför... Den visade 38,5 och den stegrade sig under natten till över 40. Så torsdagen spenderades först en vända på vårdcentralen, där urinprovet vi haft med oss gav utslag på att något var galet, så vi blev remitterade in till Barnkliniken, där vi tillbringade någon timme. Som tur var tog det inte tok lång tid eftersom de trodde sig veta vad felet var så togs det bara ett nytt urinprov och sen fick jag välja om jag ville åka hem med den antibiotika hon haft vid förra gången hon hade denna åkomma eller om jag ville att hon skulle läggas in.

Jag valde antibiotika med mig hem, eftersom vi lånat stugan i Yngsjö över Påsk helgen och vi skulle ju åka ner där på fredagen. Zack hade ju längtat sååå. Hon fick en dos antibiotika på torsdagen och ytterligare en på fredag morgon, och trots att hon var helkass på förmiddagen valde vi att packa in oss och köra till Yngsjö. Man kan ju ha feber där oxå resonerade vi, bara vi har alla nödvändiga saker med oss. På eftermiddagen kom familjen Nilsson ner och hälsade på oss, och vi var ute och gick en lång runda och Klara sov i vagnen. Någon timme senare vaknar hon med 40,1 i temp.. Hon fick alvedon, men tyvärr hände i princip inget med febern, så vid 17.30 fick jag köra in till CSK. Övernattningsväskan hade jag med mig, för jag var ganska övertygad om att vi skulle bli inlagda. Och det blev vi, trots 2 doser penicilin hade CRP't stigit från 45 till 200.

Hon skulle få dropp och antibiotika intravenöst, så vid åtta tiden satte sköterskorna på bedövningskräm på 4 ställe. Vid 22 är det dax att sätta nålen och ta lite prover, kl 02.15 var det färdig :-( Hon är VÄLDIGT svår stucken och det blir inte bättre av att man har hög feber för då brister kärlen... En fruktansvärd kväll/natt!!

På söndagen fick vi några timmars permission på eftermiddagen, då var hela familjen hemma och njöt i solen, sen på måndagen fick vi permission även över natten till tisdagen då vi blev utskrivna. Det var inte urinvägs infektion, provet som lämnats på vårdcentralen var förorenat, dvs något skräp i muggen eller något skräp från Klaras hud, utan de misstänker lunginflammations Nu ikväll har hon tagit sin sista dos penicilin, och hon har varit på dagis torsd-fredag och idag. Men NU hoppas jag innerligt att vi är på banan!!!
I lördags firade vi valborg tillsammans med familjen Nilsson. Enligt Zack går man inte till brasan för att titta på brasan utan man går dit för att köpa en stor klubba, det är det som är Valborg i hans ögon ;-)Ha det bra kära bloggläsare där ute i världen!
Therése