fredag 19 mars 2010

Fredag!!!

Härliga helg välkommen! Fast fredagen kunde ju ha börjat lite bättre, Klara har knappt sovit något på hela natten... Bara varit ledsen och orolig, misstänker att det är nya tänder på gång. Känns inga än, men när hon fick de två hon har var det lika besvärligt och oroligt och sen bara vips en dag så var där tänder. Zack hade oxå väldiga problem när han fick sina tänder, så det hör väl till. Johan steg upp med Klara vid tolv/ett tiden, sen bytte jag av honom vid fyra, så det blir en lååång dag. Men jag har äntligen lyckats få henne att somna iaf, så jag kan blogga och äta frukost.


Igår ringde äntligen Trygg-Hansa ang vår sjukhusvistelse vid jul då Klara hade jobbigt att andas. Vi kommer att få ersättning för den vistelsen, men den rundan vi var inne sen i jan/febr blir det inget för... Nu känns det som att Trygg-Hansa är ett avslutat kapitel, så illa behandlade och diskriminerade vi blivit där så kommer jag ALDRIG mer vilja ha en försäkring där, inte ens om de kastar den efter mig.... Jag förstår inte hur de kan erbjuda en gravidförsäkring där det ingår ett halvårs barnförsäkring för att sen om det är något fel på barnet vägra erbjuda förlängd försäkring.... Jag tycker att har man valt att försäkra barnet från graviditeten utan att veta "vem" det är som bor i magen, så har man oxå accepterat att det kan vara något fel... Men så resonerar inte Trygg-Hansa, för de vill inte ha något mer med oss att göra from på söndag... Och det skall dom slippa!!! Jag har letat med ljus och lykta efter ett nytt försäkringsbolag som vill ta sig an Klara, men det har inte varit helt lätt :-( Men så när hjärtebarnstidningen kom för några veckor sedan, hade Folksam reklam om en medlemsförsäkring för de som är med i ett fackförbund knutet till dem, och det är ju Johan, och de kräver ingen hälsodeklaration utan försäkrar vem som, med förbehållet att alla sjukdomar som barnet hade vid tecknandet kan man inte begära någon ersättning för det första halvåret, så den har vi tecknat :-)

Nu står helgen för dörren, och som vanligt är den redan fulltecknad :-) Johan och svärfar skall lägga golvvärmeslingor i bygget, det måste väljas färg och tapeter, Zack skall på maskerad, jag och Ankie har tänkt att köra på barnmässan i Kristianstad på söndag, så det blir nog full rulle :-)

Ha en underbar fredag kära läsare!
Therése

onsdag 17 mars 2010

Påminnelse!

Vill bara upplysa alla som ännu inte SMS:at till mitt insamlingshjärta för Hjärt Lungfonden att det fortfarande går att SMS:a att litet bidrag även om alla barnhjärtas månad är slut.

Pengarnas kommer att gå till Gertrud - ett videonätverk som skall knyta samman barnhjärtmottagningar över hela landet och göra barnhjärtvården mer tillgänglig och jämlik för alla barn, oavsett var i Sverige de bor. Målet är 10 miljoner kronor och pengarna skall även räcka till minst tre doktorandtjänster i barnkardiologi.

Vill även passa på att TACKA alla Er som redan har skickat ett SMS.

1000-TACK!
Therése

måndag 15 mars 2010

Lion sleeps tonight

Ny vecka nya utmaningar! En av dem blir att försöka hålla sig vaken på jobbet om nätterna skall forsätta lika tuffa som i helgen. Inte nog med att Klara har jobbigt att andas, nej, det verkar som hon håller på att få fler tänder oxå... Hon dreglar värre än hunden och ALLT skall stoppas i munnen och bitas på. Sen verkar det som hon har ganska ont bitvis oxå, och då blir det ju genast lite ledsamt, så det har varit det största problemet inatt.

Igår var vi ju en snabb vända på barnakuten. För någon månad sedan var det en av läkarna på CSK som sa till oss att Klara förtjänar VIP behandling på sjukhuset, och jag tror banne mej att vi fick det igår!! Vi behövde inte sitta och vänta i väntrummet bland de andra som satt där o väntade, vi blev in visade på ett behandlingsrum direkt, o när sköterskan tagit temp och kollat Klaras syresättning meddelade hon att läkaren skulle komma till oss efter den patient han var hos för tillfället. Det dröjde inte länge förrän en för oss välkänd läkare dök upp, han lyssnade på Klara och så lyssnade han på vad vi hade att berätta, sen undrade han om inte Klara kanske skulle läggas in... NEJ!! det tyckte varken jag eller Johan, men dr A ville bara kolla om vi kände att vi själva orkar ta allt vårdande, och det gör vi. Kör hellre en extra runda till CSK om det blir värre än att behöva spendera onödiga nätter i sjukhussängar!!! Så vi fick med oss en hoper adrenalin, sen kunde vi köra hem igen :-)

Idag har det varit boxning igen, och det var ingen nådig träning idag... Massor med armhävningar, upphopp, löpning (alla mina favoriter...NOT!!!) och för att toppa detta skulle jag försöka hålla bitsen när en man som var både dubbelt lång och dubbelt tung som jag skulle öva olika slag... Kan berätta att han slog HÅRT!!, jag fick kämpa hårt för att hålla emot och inte fara rätt in i nästa vecka.... Så imorgon em och på onsdag kommer jag förmodligen inte att kunna röra en fena ;-)


Ikväll har barnen lagt sig ovanligt tidigt. Zack mådde inte så bra, han var frusen och hade ont både här och där, så han somnade på soffan vid 19 tiden. En stund senare somnade Klara i sin säng, så ikväll har jag hunnit fixa lite här hemma, kika lite på tv och blogga :-)

Om barnen är lite gnälliga och nere brukar vi spela DENNA låt/video för dem, så är humöret på topp igen :-) Den är såå bra!!!


Hej o hå!
Therése

söndag 14 mars 2010

Sunday bloody Sunday...

Ja så känns det idag.. Nog för att familjen Nilsson var här igårkväll och vi grillade (såå gott!!) och kollade på schlagern, men jag drack bara mineralvatten o kaffe, sent blev det förstås oxå, jag skjutsade Nilssons hem vid tolv snåret, efter en mycket trevlig kväll, men detta är inte anledningen till att det känns segt o jobbigt idag... Nej Klara har blivit förkyld och har jättejobbigt med andningen igen, så både jag och Johan har varit uppe och vakna större delen av natten... Inhalerat, gett näsdroppar, ändrat ligg läge, tröstat. Vid 04.00 steg Johan upp, gav henne mat, klädde på henne och stoppade ner henne i vagnen, sen gick dom en lång runda och när de kom tillbax fick hon sova kvar ute i vagnen och det gjorde hon till 08.30 ungefär. Kylan gör att luftvägarna vidgas och det blir lättare för henne att andas. Vi har ju fönstret öppet i vårt sovrum alltid, och inatt har vi haft det extra mycket öppet, men det ger inte alls samma effekt som att sova ute.

Nu är hon ganska dålig igen, och jag har ringt in till barnakuten, de skall ringa upp mig om en timme ungefär, så denna dagen får man väl tillbringa på CSK känns det som. Så typiskt att hon skulle åka på en förkylning NU, en vecka innan vi har tid på CSK för att få utskrivet mediciner för att hjälpa henne med andningen så vi förhoppningsvis skall slippa sjukhus.... MEN, det blir ALDRIG som man tänkt sig!!

Annars har helgen varit bra! Igår var vi och kollade kakel här i byn, och det verkar som att vi har hittat det vi vill ha på hemmaplan :-) Sen var vi en vända inne i stan och handlade lite gott kött i Domus fina charkdisk o jag köpte mig ett par träningsbyxor :-) Det var ju underbart väder, så när vi kom hem tog vi en lång promenad hela familjen, Zack på cykel, Klara i vagnen och jag, Johan o Rut fick traska :-) Så kanske kommer jag jordenrunt i år, för jag lyckades få ihop över 20000 steg igår :-)

Måste bara få meddela att RÄTT LÅT VANN!!! Helt underbar låt o vilken röst hon har Anna Bergendahl!!


Längtar såå till sommaren, så jag tyckte att det kunde passa med lite sommarbilder.

Ha en bra söndag!
Therése