söndag 27 mars 2011

Akuten igen...

Då var det dax igen... Två dagar var vår lilla prinsessa på dagis, sen fick hon hög feber IGEN...

I fredags vaknade Klara efter en orolig natt och var inte alls så solig och glad som hon brukar, hon var ledsen o gnällig och ville inte äta. Johan var ju ledig och skulle gå till BVC med henne och göra lite 18 månaders kontroller och få en liten vaccination, men hon var inte alls på topp, så han tempade henne och då hade hon 39 grader :-( inte konstigt att hon inte var på humör! Efter att febern stigit ytterligare tyckte vi att det var lika bra att ringa vårdcentralen för att få tagit ett CRP, det visade på 40, det är ju förhöjt (skall ju vara under 8) men inte så superhögt som hon brukar ha. Läkaren på vc tyckte vi skulle avvakta tills på lördagen och om febern inte lagt sig skulle vi bege oss till barnakuten.

Igår var febern inte borta, men alvedonet hjälpte, så mellan varven var hon hur pigg som helst, så vi beslutade att avvakta med ett sjukhusbesök tills idag. Framåt 18 tiden blev hon jätte kass, ledsen, hängig o febrig. Tempen låg på 38 grader, så vi gav alvedon, men den hade ingen effekt... Febern bara steg istället, så när ingen bättring var synbar vid 19.30 och febern låg kring 40, insåg vi att vi inte kunde vänta tills idag. Jag ringde till min mamma som fick följa med, för det är väldigt tråkigt att sitta själv i flera timmar och vänta, så vid 20.30 var vi framme på CSK. Där får man ju gå via stora akuten, ta en nummerlapp och sitta o vänta på sin tur, och där var många som satt och väntade... Men vi hade otrolig tur, för tydligen stänger barnakuten 21.00, så inskrivnings sköterskan tog alla barn först, så vi kom in direkt. Ibland skall man ha tur!

När vi kom upp till barnakuten mötte samma sköterska som vi träffade i tisdags oss, och efter att ha tempat Klara och den visade 39,7 fick hon både lite extra alvedon och brufen i väntrummet, sen blev vi invisade i ett rum där syresättningen kollades, och den var 95. Ingen toppnotering direkt, men bra mycket bättre än innan hennes hjärtoperation iaf. Sen kom dr Markus :-) han lyssnade och tittade i hals och öron. Det lät lite på lungorna och öronen, framför allt det högra var rejält rött, men för att inte missa något skall ett nytt crp tas. Det visar 160!! så för att utesluta en ny njurbäcken inflammation tas ett urinprov, men det visar som TUR är inget :-)

Markus tycker att hon är på gränsen till att få åka hem, men han tycker ju att vi har varit mycket nog på sjukhus, så han släpper hem oss vid 22,30 med en dunderkur penicilin för att bota en lättare lunginflammation och öroninflammation och så skall hon hållas från dagis ett tag, "tills hon är HELT frisk plus några dagar" är det sagt, så så får det bli!!

Penicilinet har inte haft någon verkan än direkt, febern har legat över 40 idag oxå, men vi får hoppas det är bättre imorgon, annars får vi väl åka in igen. Denna helgen har det tyvärr inte blivit så mycket gjort eftersom Klara varit sjuk. Man är själv ganska trött och orkeslös, dels pga att man inte sover något vidare på nätterna och sen är man ganska knäckt över att se sitt barn sjukt om o om o om igen...

Imorgon blir det jobb för mig och Johan får vara hemma med Klara. På tisdag skall vi båda vara hemma, för då skall vi träffa Klaras ansvariga läkare för att prata om allt som varit sen Klara föddes, hur läget är just nu och vad som väntar i framtiden.

Tjingeling!
Therése