tisdag 5 april 2011

Pricken

Blev en liten blogg paus... Inte min mening, men dagarna bara flyger iväg, och sen är det så att när Klara är vaken går det INTE att sätta sig med datorn, för då ska hon hjälpa till och det brukar inte bli så bra ;-)

Klara var hemma från dagis hela förra veckan till följd av öroninflammation och någon typ av inflammation/infektion i lungor/luftvägar, och i slutet av veckan var hon pigg igen, så vi hoppades att för första gången på väldigt länge kanske kunna ha en normal arbets/dagis vecka denna veckan, men NEJ!!! I söndags upptäckte vi en massa prickar på Klara, som verkade klia och någon var vätskefylld... Vi avvaktade tills på måndag morgonen, men prickarna var kvar, så japp, nu har hon vattkoppor... Men det bekommer henne inte nämnvärt, hon är pigg och glad som en spelman Kliar lite ibland, men inte extremt mycket än iaf. Så inget dagis denna veckan heller...

Förra tisdagen var vi ju och träffade Klaras ansvariga läkare för att prata en del kring allt som varit, var vi är nu och vad som kommer framöver. Mötet tog en timme och fyrtiofem minuter!! Med på en del av mötet var även den nya kuratorn på Barnkliniken/CSK, hon verkar mycket bra, där skall CSK verkligen ha en eloge för sina duktiga kuratorer, det är inget Lund kan skryta med iaf. Hon var med för att hon skall försöka hjälpa oss att hitta den bästa ekonomiska lösningen för detta året, det har ju börjat väldigt illa med mycket vård av barn.... Så nu skall hon se om vi skall ha vårdbidrag eller om vi kan få ett intyg för vård av allvarligt sjukt barn. Med Klaras hjärtfel är man normalt sett inte mer mottaglig än andra barn för infektioner, men nu börjar de fundera på om det är så att hon är det pga Trakea Stenosen. Trånga luftvägar gör kanske att bacillerna stannar där lättare?!!? För mycket sjuk är hon ju, men o andra sidan vet jag många andra familjer som varit hårt drabbade denna vinter...

Vi fick även resultatet på kontraströntgen hon gjorde för ett par veckor sedan, och det visar att hon har ett backflöde från urinblåsan tillbaka i urinledarna som går mellan urinblåsa och njurar. De mäter detta i en skala upp till 5 där femman är så mycket backflöde att det går tillbaka till njurarna, Klara har en 2:a, vilket betyder att det är inget som behövs åtgärdas. Det kommer att kontrolleras då och då och så fort hon får feber utan att ha några andra symptom måste vi in och lämna ett urinprov. Läkarna på CSK kommer att meddela Lund resultatet, så får vi se om de har ngt att tillägga.

Vi tog även upp det här med att det känns lite orättvist att vi skall behöva sitta 5 timmar på akuten varenda gång Klara får en helt "vanlig" sjukdom, normalt sett ringer man ju vårdcentralen och får en tid, går dit och är hemma igen efter max en timme. Men eftersom vårdcentralen inte har någon specialiserad barnläkare vill de alltid att vi skall åka in eftersom de är osäkra och inte vill göra fel, och det förstår vi tillfullo!! Men det borde finnas något annat för oss då än bara akuten. De skulle ta upp detta, och undersöka, för de har ju fler patienter som Klara, som är där ganska ofta. Så vi hoppas på en bra lösning!!

Klaras viktkurva har ju inte helt oväntat dalat efter alla sjukdomar, den är inte under vad som är tillåtet för henne, men den ligger på gränsen, så vi rekommenderades att bre mycket smör på mackorna ha grädde i maten mm och det blir nog inga problem, för just nu har hon enorm aptit och vill äta hela tiden :-)Hennes hjärta kollades oxå när vi ändå var där, allt ser bra ut, men en liten sak som man måste hålla koll på och det är trycket i hjärtat som är lite högt, det är det pga att hon har trånga luftvägar, så detta kommer att kollas regelbundet. Vi beslutade att ha den här typen av möte var 3:e månad eftersom det är så mycket att gå igenom. Det känns bra!! Vi är så nöjda med dr Marja, hon är suverän!!I helgen hjälpte vi, hela familjen, fotbollsklubben att städa idrottsplatsen o klubbstugan. Sen på kvällen blev det middag på en av byns restauranger, men då fick barnen vara hemma med farmor och farfar. I söndags var jag på hockey match. Har inte varit på hockey sen jag gick på högstadiet tror jag, men eftersom vi varit lite extra duktiga på jobbet, så bjöds vi att sitta i "vår" (Perstorp AB's) loge och äta god mat och titta på när Rögle mötte Södertälje. Tyvärr förlorade ju Rögle.... Men jisses vilket tryck det var på hemma klacken, öronbedövande :-)Jag lyckades tyvärr fånga en ruggig bacill i helgen, har blivit genom förkyld och hostar galet mycket... Men men det var nog min tur nu, har inte varit sjuk på bra länge.

Lev väl!
Therése