onsdag 30 november 2011

Mitt första minne av "The boss"

Idag klockan 9 släpptes de!! Biljetterna till Bruce "The Boss" Springsteens konsert i Juli 2012, mer än ett halvår framåt i tiden. Trots detta var det som vanligt helt galet drag efter biljetterna, 2 konserter på Ullevi slutsålda på några timmar. Och YES!!! jag lyckades klicka till mig biljetter :-)Det blir den fjärde gången jag får äran att se och höra denna otroliga artist och hans fantastiska E-Street band. Å jag längtar, det kommer att bli magiskt!!Bruce har legat mig varmt om hjärtat ända sen Born in the USA plattan släpptes någon gång i mitten av 80-talet. Mitt starkaste och första minne av denna platta och denna grymma artist var hemma på Torpstreet, jag o hela gänget som bodde där, vi var 7 ungar i varierande ålder som hängde ihop, vi sov i en husvagn som stod hos familjen Klint på nr 21. På den tiden fanns det ju inte CD-spelare, ipods o andra fina grejor, men i denna husvagn fanns något som var ganska High-tech för just den tidpunkten, nämligen en banspelare som kunde vända bandet själv!!! Det ni!! Min lillebror hade fått Born in the USA kassetbandet, (ni som är så unga att ni inte förstår vad kassettband är, GOOGLA!)så vid denna övernattning hängde bandet med och det spelades HELA kvällen och HELA natten. Vi pratade o skrattade o hade hur kul som helst denna natt. Jag lyssnar fortfarande OFTA på denna platta och varje gång tänker jag på hur kul vi hade och vilket gäng vi var där hemma på Torpstreet.
Då kommer tyvärr också tankarna på att en saknas... Både i vårt fina gäng och i Bruce Springsteens E-street band.Denna låt är till minne av min fina vän Tobbe.

Ha en fin kväll!
Therése

söndag 27 november 2011

Nu är det 1:a advent

och första ljuset är tänt! Och vilket blåsigt väder vi har idag!! Får väl skriva så det glöder så jag får färdigt hela inlägget, lamporna blinkar oroväckande lite då och då här ikväll och det hade ju varit typiskt om strömmen försvann mitt i bloggandet.

Senaste veckorna har varit upp och ner, som vanligt... Vi har fortsatt med immunbehandlingen här hemma. Här kommer lite bilder på hur det ser ut.Den blåa krabaten är IGIV, Klaras kompis som också får immunbehandling. Först sätter vi nålar och "medicin" på honom, då hjälper Klara till, sen är det Klaras tur. På bilden bredvid ser ni alla saker som behövs för behandlingen.När vi kopplat på medicinen och startat den lilla infusionspumpen, tar det ju 2 timmar innan vivagloubinet gått in i kroppen, under den tiden har Klara pumpen i fickan.

Vi fortsätter ju med provtagning 2 ggr i veckan, men än så länge har det inte varit några avvikelser på de proverna. Denna veckan var det ju även dax för influensa vaccinsprutan i tisdags, vi ju ganska övertygade om att Klara skulle bli dålig efter den, hon var ju väldigt dålig efter svininfluensa vaccinet och så blev det även denna gång. På tisdags eftermiddagen kom febern smygandes för att framåt natten vara uppe runt 40 grader. Den höll sig mellan 40-41 grader hela onsdagen och även på torsdag fm. Enl sköterskan som tog spurtan kan man ju få "lätt förhöjd kroppstemperatur" av vaccinationer, så vi började ju tycka att detta inte kändes ok, så efter lunch pratar jag med barnakuten på CSK som i princip bara säger "Detta är inte OK, kom in direkt"... Jag kör från jobbet och hämtar Klara och packar väskan och vidare till CSK. Där tas det en massa prover och sen blir vi inlagda. CRP:t visade 126 (skall ju vara under 8)och även avvikelser på vita blodkroppar och blodplättar. Det sätts in antibiotika intravenöst och vi får vårt vanliga rum, nr 16.


Klara hittade ett roligt spel som hon fördrev tiden på akuten med.

På ronden på fredagen får vi hempermision eftersom de som vanligt inte vet vad det är och kommer inte att klura ut det de närmsta dagarna så då spelar det ingen roll om vi är kvar eller åker hem, vi får utskrivet flytande antibiotika och vid 14.30 åker vi hem igen. Hon har varit ganska pigg i helgen, ingen feber sen inatt, men hon är lite gnällig och EXTREMT blek... Men idag vid lunctid när läkaren ringde skrev han ut oss.

I helgen har det pyntats stjärnor och ljusstakar, bakats lussebullar och supergoda saffransbullar, och igårkväll var jag och Johan och kollade på Claes Malmberg "Still alive" show på teatern i Kristianstad. Grymt bra!! Super roligt och bra musik! Blev mycket imponerad över Claes Malmberg som sångare faktiskt.Inga planerade sjukhusbesök i veckan som kommer för Klaras del, endast immunbehandling på tidsdag och blodprover tisdag och fredag. Zack däremot skall till skolläkaren på torsdag och kollas att han håller måtten ;-)Sen får man väl forsätta med allt julastök, det skall ju göras ett pepparkakshus o lite annat smått o gott :-)

Och lagom till jul tror jag att jordgubbarna är färdiga här hemma :-)Håll i hatten!
Therése