onsdag 10 mars 2010

MR-röntgen

Klockan 05.00 ringde väckarklockan igår... DET är TIDIGT!!! Men eftersom vi skulle vara i Lund redan kl 08 så var det nödvändigt att stiga upp då. Klara hade för första gången sovit en hel natt utan att vakna och vilja ha ett mål mat mitt i natten, så hon fick frukost vid 05.30. Sen fick vi andra ge järnet med våra morgon bestyr, och ändå blev vi sena... Men vi var i Lund i tid!

Dagens övning på Barnhjärtcentrum och avd 67 började med vägning och mätning som visade att hon väger 6800 och är 64 cm lång, sen gjordes EKG och UKG (ultraljud) för att kolla att Klaras hjärta skulle orka med en sövning. Sen fick vi ett rum där vi skulle vänta tills det blev dax, klockan 11 skulle hon upp på operation och sövas. Narkosläkaren kom och pratade med oss och berättade att det skulle ta 4 timmar... Vi trodde inte att det skulle ta så lång tid idag, tji fick vi! Klara var ju tvungen att fasta från kl 8, och eftersom vi satt i bilen fram tills dess nästan, så hann hon inte få någon mer mat än den hon åt vid 05.30, så hon var ganska hungrig och gnällig på förmiddagen...

Vid 10.30 var det dax för emla salva och lugnande medicin, och vid 11 kom sköterskorna och hämtade oss för att gå upp till operation. På vägen dit meddelar de att idag får en av oss vara med vid sövning. Jag "vill". Vill o vill, men jag tänker att idag skall det ju bara röntgas, så det är ju inget som jag är så oroande som en ooperation är, så jag känner mig inte så blödig. Johan var ju med när Zack sövdes för att operera bort mandlar och polyper, så han vet ju hur det är. När vi kommer till operationsslussen får jag ta på mig snygga gröna kläder, mössa och tossor innan jag bär Klara in i operationssalen. Hon blir lite ledsen när de sätter nålen på henne, men inte för att det gör ont utan för att hon blir fasthållen. Sen får hon diverse mediciner i nålen, en av narkossköterskorna hittar en rolig leksak som hon roar Klara med och efter en stund säger narkosläkaren till mig att "nu somnar hon snart" och det gjorde hon, det gick så snabbt! Lite läskigt kändes det när hon bara försvann så fort, ögonen snurrade runt på henne, sen sov hon... Sen fick inte jag vara med mer, utan jag fick pussa på Klara och gå ner till Johan på avd 67.

Vid 15.15 ringer dom och meddelar att Klara finns på uppvaket och hon är VRÅLHUNGRIG!!! Så vi får fixa mat och ila upp till henne :-) Tyvärr fick bara en av oss vara kvar, jag stannar så fick Johan gå ner till 67:an igen. Trots att Klara åt mer än hon brukar blir hon inte nöjd, hon är ledsen och orolig i kroppen. Jag o sköterskan på uppvaket bestämmer att vi skall flyttas ner på avd istället, där det är lugnare och hon kan få ligga i sin egen vagn. Så vi blir hämtade av sköterskorna från 67:an och traskar ner på avdelningen, där alla slangar o sladdar kopplas bort och vi lägger henne i vagnen, genast blir hon lugn och när jag gått ett par vändor i korridoren med henne sover hon gott :-)

Efter någon timme får vi veta att Klara måste stanna över natten eftersom hon varit sövd så länge och när hon blev sövd för ett par veckor sedan blev fick hon ju väldiga problem med andningen, så läkaren beslutade att hon ska övervakas över natten. Vi var inte helt oförberedda på detta med tanke på vad som hände sist, så Johan hade tagit övernattningsväska med sig. Jag fick ringa mina föräldrar som snällt satte sig i bilen och körde till Lund och hämtade hem mig. Jag var hemma vid 21, strax därefter kom svärmor o svärfar och lämnade Zack o Rut.

Klara hade varit lite orolig och mycket hungrig på natten (hade ju några mål mat att ta igen), fick även en adrenalin inhalation vid 03, men det hade inte alls varit i närheten av den andnöd hon hade förra gången. SKÖNT!!! Ronden meddelar att Johan och Klara kan åka hem, så dom var hemma vid lunchtid idag :-)

Resultaten av de olika undersökningarna som gjordes vet vi tyvärr inget om ännu. Det vi väntar på är ju om det är något fel på hennes rygg och hur kirurgen tyckte att hennes ändtarm såg ut. Hjärtröntgen gjordes ju enbart för att kunna presenteras på en hjärtkonferens om några veckor, då hjärtkirurgerna kommer att bestämma när det är dax för den stora hjärtoperationen.... Vi fick veta att den kommer att ske innan sommaren, men om några veckor vet vi mer exakt.

Nu sover mina små hjärtan så sött i sina sängar, jag skall gå och titta på lite byggfusk på tv4, sen skall jag oxå lägga mig, för jag känner mig lite vissen idag, ont i halsen och snuvig :-(

Ha en bra kväll!
Therése

måndag 8 mars 2010

Måndag

Så har man då klarat av sitt första boxningspass på ett år... Gick faktiskt över förväntan!! Och tränaren blev glad att se oss igen :-) Jag kan fortfarande röra armarna, litet skakigt var det ju direkt efteråt, så när mascaran skulle målas på fick jag luta armbågen mot tvålbehållaren för att jag inte skulle bli svart i hela nyllet :-) Och steg fick jag till den attans jordenrunt tävlingen, 7800 st blev det :-) Man får väl se hur kaxig man är imorgon och på onsdag när träningsvärken slår till.....

Helgen har varit bra, men för kort som vanligt... Lördagen spenderade jag och Johan i diverse kakel/kliner butiker, men trots att vi visste exakt vad vi vill ha, så kom vi hem utan att ha beställt något... Barnen lämnade vi under tiden hos mormor och morfar, som körde hem till min bror med familj efter lunch där vi hämtade upp dem på eftermiddagen. Efter lite fika och fotografering av cyklande kusiner fick vi ila hem eftersom vi skulle hem till svärmor och gratulera henne.

Elize tröttnade på att trehjulingen inte gick så fort, så hon kastade den och sprang istället :-)


Hemma hos mina föräldrar är det vår/sommar, iaf tror persikoträdet det och blommar för fullt :-)


På söndagen var vi hos våra kära vänner familjen Nilsson och fikade. Zack och flickorna tyckte det var studsmatte väder, så det blev en del hopp på den :-)
Imorgon är det dax för magnetröntgen av hjärta och rygg i Lund. Redan klockan 8 skall vi vara där, så det blir till att stiga upp i ottan, vi måste lämna Zack på dagis senast 06.30.... Hoppas han orkar upp!! Klara kommer ju att sövas under denna röntgen, och det betyder ju då oxå att hon måste fasta. Tur att hon oftast inte är så hungrig på förmiddagarna! Vi har fått ett frågeformulär inför denna röntgen som skall fyllas i både för den som blir undersökt och de som skall följa med, en av frågorna man skall besvara är "har du eller har du haft granatsplitter eller metallflisor i kroppen" Hrmmm man undrar ju lite vad som händer om man svarar ja på den frågan. Får nog fråga imorgon ;-)

Sov sött!
Therése