fredag 26 mars 2010

Lite bilder från bygget

Var ju ett tag sen jag uppdaterade läget på bygget, mest pga att det är så mörkt när jag kommer från jobbet, så det blir inga bra bilder. Men nu ÄNTLIGEN börjar det bli ljust lite längre på kvällarna, så igår var jag i bygget o tog några bilder.
Just nu har vi kommit till det stadiet att vi har MYCKET att göra på bygget, det ska målas inne och fasad brädorna till utsidan skall både grundmålas och strykas med vanlig färg, det ska tapetseras,köpas och läggas golv och sen skall resten av den gamla fasaden rivas.... Vi vet inte riktigt i vilken ände vi skall börja känns det som... Men det löser sig nog, nästa helg är ju långhelg och då hoppas vi få lite gjort.

Hej då!
Therése

torsdag 25 mars 2010

Klaras vrålåk

Igår fick jag köra hem från jobbet tidigare än beräknat. Johan ringde, dom hade ringt från sjukhuset och var lite oroliga över Klara, att hon inte kissar så mycket, så de ville att vi skulle åka in till akuten. Så det var bara att sätta sig i bilen och köra hem, hämta Klara och sen vidare till CSK.

Lite meckigt när vi kom dit, jag hade inte gått via kassan som man ju inte brukar när man åker in akut, men igår skulle jag tydligen det, så jag fick åka hissen ner till entreplan igen. Väl nere meddelar mig den sura damen i kassan att jag minsann inte skulle gå via den kassan, utan via akutintaget.... Traska i korridorerna på CSK bort till akutintaget och där var det kö.... Till slut lyckades jag komma fram och då visar det sig att läkaren som ringde Johan redan hade bokat in oss, så det var en HELT onödig turne jag hade gjort....

Uppe på barnakuten igen behövde jag inte vänta många minuter förrän vi blev anvisade ett rum. Det är ju väldigt skönt att slippa sitta i väntrummet o vänta som alla andra, men jag undra vad de som sitter där och väntar tycker när vi som kom sist blir hjälpta först. Allt var förberett, så de drog igång med olika kontroller och prover direkt, sen fick vi vänta en timme på provsvaren. När jag satt och väntade på provsvaren o Klara sov kom läkaren, dr Markus :-) och pratade en stund. Han var som vanligt fullt uppdaterad på Klara. Såå trevligt med engagerade läkare, så man slipper sitta och berätta en massa. När provsvaren väl kom efter en dryg timme, visade de INGET :-) och CRP:t var på rätt väg, så det var lungt. Markus ville egentligen att hon skulle stanna kvar, bara för att hon är så söt:-), men eftersom det var vi fick vi lov att åka hem, men hålla noga koll så att hon kissar ordentligt.

När hon kom hem väntade en present på henne :-) en gåstol, en röd, glänsande o grann, med många knappar :-) Den blev uppskattad, hon räcker inte riktgt ner ännu, men där var många roliga knappa o grejor att pilla med, sen gjorde det inte så mycket att hon inte räckte ner, för storebror agerade motor där bak och puttade runt henne :-)Idag har jag o Klara varit uppe sen 05, då tyckte hon det var morgon... Det tyckte egentligen inte jag.... Nu är det dax att köra till jobbet. Hoppas vi slipper fler sjukhusbesök denna veckan!!!

Ha en bra dag!
Therése

tisdag 23 mars 2010

Sjukstuga IGEN....

Jo det är sant... Klaras feber ville inte ge med sig, utan höll sig runt 40 strecket igår fm oxå, så när Johan skulle in till CSK och diskutera mediciner för luftvägarna bad han dr H att kolla lite på henne. Och som vanligt blev det total kontroll från topp till tå, med halsprov, stick i finger, urin prov och lungröntgen för att utesluta lunginflammation, det enda vi vet är att det ÄR NÅGOT, men det är inte lunginflammation och inte halsfluss. Det kan vara urinvägs infektion?!?! Hon fick antibiotika igår, och har svarat bra på den :-) febern har nästan försvunnit och allmäntillståndet är mycket bättre. Hon har till och med ätit gröt ikväll :-)

Nu har vi äntligen fått recept på adrenalin och instruktioner på hur vi skall använda pulmicorten (cortisonspray) vid begynnande andningsbesvär!! Vi kommer även att få en EGEN Pariboy, det är maskinen som omvandlar adrenalinet till ånga och som man sen andas in i en mask (skall ta en bild och lägga upp senare), den vi har nu har vi fått låna från avd 43. Nu hoppas vi slippa fler ambulansfärder!!!

6 månaders kontrollen med tillhörande vaccination idag fick avbokas och istället fick Johan och Klara köra på återbesök på CSK. Allt var bra och de var nöjda med hur hon svarat på antibiotikan, så om detta håller i sig behöver hon inte åka in igen, utan då kommer läkaren att ringa om några dagar för att stämma av och förhoppningsvis ha ett besked på VAD det är, om det är urinvägsinfektion.

Ikväll har Johan och Zack målat väggar på Klaras rum, vi har ju, TACK vare svärmor o svärfar, haft en DUKTIG!!! målare här som har spacklat, slipat och målat taken, så det slipper vi:-) Vi har även beslutat att byggfirman skall klä hela huset, från början var det sagt att vi skulle göra det själva, men som vårt liv ser ut nu varken tid, lust eller ork......Måste bara ta med en bild på vår underbara gamla hund, hon är en riktig "sleeping beauty" eller vad tycker Ni ;-)


Imorgon är det onsdag, halva denna veckan har snart passerat, Mars är snart April, jag har snart jobbat i en hel månad. Tiden går otroligt fort!!!

Ha det bra alla underbara!!
Therése

söndag 21 mars 2010

Underbara ungar!

Nu är det söndag kväll igen... Förstår inte hur fort helgerna kan gå!!! Klaras tandproblem har hållit i sig hela helgen, i eftermiddag har hon haft över 40 graders feber :-( nu är hon nere på 37,5 igen som tur är! Johan har trampat på en spik och har ont i foten...


Jag och Zack har varit på turné med Ankie och hennes barn idag. Först var vi på Ankies jobb, ett dagis i en annan by i en annan kommun och tittade på djuren som finns där. Synd att vi inte har ett sådant dagis i denna kommunen. Här ser ni lite bilder från det besöket.

Sen for vi vidare till mässan Underbara ungar i Kristianstad. Där blev det sumobrottning, hopp i hopp borgar, test av springcyklar. Innan vi skulle åka hem ville barnen ha hemmagjord glass från Conditori Fantasi, och 3 av 4 barn valde den illblååa smurf glassen som ju sen skulle förtäras i bilen, Ni kan ju själva gissar hur det såg ut i bilen och på barnen när vi kom hem... Det satt 3 smurfar i baksätet ;-)

När vi kom hem var det bara för Zack att hoppa i Batmankostymen och bege sig på maskerad hos en dagis kompis :-) Så det har varit full rulle för hans del idag! Trots detta ville han inte gå och lägga sig vid 18.30 när jag och Johan var trötta o ville gå och lägga oss ;-)

I veckan som kommer blir det en hel del att stå i. Zack måste se till att välja tapeter (jag har släpat hem 8 tapet kataloger, men han har sååån beslutsångest...)så vi kan beställa dessa, kolla på kaklet som jag beställt prover på, titta ut golv till barnens rum, massa fix inför dopet på söndag... Undra om jag har tid att jobba ;-) Sen skall Klara till CSK imorgon, BVC på tisdag och sen är det ju sagt att det även skall bli en tur till USIL, men vi har inte hört något än....

God natt!
Therése