torsdag 19 maj 2011

Ett år sedan...

Tänk att det har gått ett helt år sen den där "hemska" dagen, då Dr Torsten lagade Klaras hjärta. Minnena och känslorna har flashat tillbaka lite då och då den senaste veckan.Men det är ju ett minne blott nu, för operationen var ju väldigt lyckad!! Det märks absolut inget av att hennes hjärta är lappat och lagat!! På måndag skall vi till CSK och då får vi nog ta oss en liten titt på hjärtat via ultraljud, för då är det dax för träff med Dr Marja och prata om vad som varit de 3 senaste månaderna och vad som kommer framöver. Vi ska även träffa dietisten tror jag och kuratorn, och vi hoppas nu att vi får det där intyget för allvarligt sjukt barn, för vi har haft MYCKET strul med försäkringskassan hela våren :-( Så pass att de ringde Johan i förrgår och tycker oxå att vi skall ha det där intyget, för att underlätta både för dem och för oss.

Nu skall jag se till att Zack blir ren o snygg tills imorgon, då han skall in till Andys lekland för att gå på kalas för Melker och Linn direkt efter skolan, sen skall jag äta årets första SVENSKA jordgubbar, MUMS!

Ha en skön kväll!
Therése

onsdag 18 maj 2011

Sötisen i tidningen

Hej hopp!

Kör ett litet inlägg på lunchen idag. Härlig dag som startade med solsken utanför fönstret, det gillas!! Sen när vi satt och åt frukost och läste morgontidningen så dök där upp ett reportage och en stor bild från Klaras nya dagis :-)Ni som inte har Kristianstadsbladet och vill läsa artikeln kan klicka här

Ikväll blir det grillning och brännboll med skolan, alla barnen i f-klasserna och deras familjer, blir nog ett härligt gäng. Hoppas vädret håller i sig så vi slipper regn!

Ha en underbar dag alla!
Therése

måndag 16 maj 2011

Fullt upp

Hej alla kära läsare :-)

Här är det fullt upp dagarna i ända. Ibland önskar man att dygnet hade några extra timmar så att man iaf hade skuggan av en chans att hinna med allt man vill och allt man måste.

Förra veckan var det jobb, varenda dag! Vilket betyder att båda barnen varit friska :-) Det har även varit fotbollsträning, match, röj i trädgården. Sen har vi även tagit oss i kragen och gjort ett rejält ryck på ovanvåningen, där vi håller på (sen länge...) med att bygga in garderober, gipsa, spackla, måla mm mm. Hoppas orken hänger i sig åtminstone denna vecka, för då kan vi nog få något rum färdigt.

I torsdags och fredags var Klaras dagis stängt pga flytt till nya lokaler och idag var det dax att börja på nya stället. Lite pirrigt var det allt för hur hon skulle reagera, men det var INGA bekymmer, så fort hon såg sina små kompisar och de välkända fröknarna så traskade hon glatt in. Jag ringde fram på eftermiddagen för att stämma av läget, både pga att det var lite "nytt" och pga att hon varit ganska förkyld i helgen och sov riktigt dåligt natten till idag, men jag behövde inte köra hem tidigare, allt var så bra :-) Vid 15.50 ringer Johan mig och meddelar att dagis ring honom, men inte pga att hon var sjuk, nej då har hon trillat och slagit sig så blodet sprutar.... Ingen som känner Klara blir nog förvånad över detta, det är snarare så att man är förundrad över att det inte hänt tidigare. Hon klättrar på ALLT, går nästan aldrig, hon SPRINGER istället, allt ska gå i 190. Idag hade hon förmodligen haft för brått som vanligt och snubblat över en kant... Men som tur var blev det inga större skador, ett litet sår under hakan och lite näsblod.

Imorgon eftermiddag skall jag roa mig med att köra några vändor till återvinningen med "skräp" som vi röjt ut, köpa lite mer färg och lite städning. Sen hoppas jag hinna slipa och måla lite oxå.

Bjuder på lite bilder från vår underbara eftermiddag i Tivoliparken förra fredagen + några bilder från första Knatte matcherna i lördags som gick riktigt bra!! En vinst och en oavgjord match :-) Bra jobbat Knislinge 3!!!Ha dä!
Therése