lördag 12 mars 2011

Final

Idag är det schlagerfinallördag!! Vi har inte gjort så mycket idag, efter en ganska gnällig natt från lilla fröken så har jag varit ganska seg...

Zlatan har varit här i förmiddag, ja inte fotbollsspelaren utan en annan Zlatan från Malmö som köpt en grej jag sålt via Blocket ;-) Sen har vi varit en sväng på ICA Maxi. Zack hade lite pengar som höll på att bränna hål i plånboken, så han var bara tvungen att köpa lite lego. Vi passade på att handla lite ingredienser till kvällens middag, en superbt god fläskfilé gryta, med grädde, 2 sorters ost, soltorkade tomater, bacon mm mm. Ingen smalmat precis, men super gott var det :-)

Klara var i sitt esse ikväll och hennes show krävde viss rekvisita = simglasögon, mikrofon och blå dricka :-) Efter det uppträdandet tog orken slut och nu sover hon sött i sin säng.

Vem tror Ni vinner ikväll? Jag gissar på att Danny eller Eric Saade får flest röster, men själv håller jag ju på Brolle och kommer att rösta minst en gång på honom och självklart hoppas jag ju att han slår till o vinner. Kanske om jag lägger hela månadslönen på att rösta på honom ;-)Nu skall jag njuta av en kopp kaffe och alla sköna finallåtarna :-)

Ha en underbar kväll!
Therése

onsdag 9 mars 2011

Onsdag vecka 10

Wow vilket väder vi hade i helgen!! Så vi spenderade en hel del tid utomhus både i lördags och söndags. En promenad hela familjen inklusive hund i lördags och i söndags tog vi årets första cykeltur som blev ganska intressant då Johan guidade oss ut på en grus/gräs väg... Men vi lyckades ta oss hem till slut ;-)

Tyvärr blev det ingen mässa i helgen då vi har sjukdom i familjen IGEN... Klara fick feber i lördags kväll och natten var ingen höjdare, hon hade jobbigt att andas och hög feber och var väldigt orolig, så det blev inte många minuters sömn. Söndagen började bra, nästan ingen feber på förmiddagen och sen var hon feberfri några timmar efter lunch, så vi hoppades att det var något tillfälligt, men sådan tur hade vi inte, på kvällen kom febern till baka. Vi trodde att det var halsflussen som kommit tillbaka, så i måndags var Johan på vårdcentralen och tog halsprov, crp och lämnade urin prov. CRP var 86, det är ju högt, men inte så högt som hon brukar ligga när hon är sjuk, halprovet var negativt men urinstickan visade lite bakterier, så odling skickades. Klara var mycket sämre i tisdags, hög feber och vill inte äta och nätterna har varit grymma, hon har inte kunnat sova...

Jag ringde vårdcentralen för att få besked på urinodlingen och den visade på mycket bakterier, så vi blev uppmanade att ringa barnkliniken på CSK. Så Johan och Klara fick åka in på eftermiddagen. Tack och lov så var det inte njurbäckeninflammation denna gång!! utan en vanlig hederlig öroninflammation. Så nu är det penicilin några dagar igen... Funderar på att beställa hem en hel tankbil med penicilin, och en med febernedsättande (som förövrigt är restat på apoteket förtillfället....) för det går åt en hel del i detta hushåll ;-)

Men det är ju inte klokt, öroninflammation OCKSÅ!!! Det har gått 9½ vecka på detta år och Klara har haft lunginflammation, njurbäckeninflammation då vi fick ligga på sjukhus, halsfluss och nu öroninflammation.. De som vet säger att hon inte skall vara känsligare än andra barn, men jag tvivlar starkt på att de har rätt i just det fallet.

Det bli för den lilla damen att vara hemma resten av veckan och vila upp sig, febern har inte gett sig än, men den är iaf inte lika hög och hon har ätit lite idag :-) Själv har jag varit och blivit fin i håret idag, det blev både slingor och klippning, och jag är riktigt nöjd med resultatet :-)

Sov sött!
Therése