tisdag 1 juni 2010

ÄNTLIGEN HEMMA!!!!

Jo det är sant!!! ÄNTLIGEN är hela familjen hemma igen :-) Kom faktiskt hem redan igår!

Igår morse kom rondande kardiolog och sa de ville göra ett UKG på Klara och se hur hjärtat såg ut och om det ser bra ut får vi permis, TJOHOOO!! Ultraljudet ser mycket bra ut, hjärtat funkar utan anmärkning :-))) så när sköterskorna tagit bort stygnen efter dränen, plockat bort en nål och gett henne lite mediciner, så är vi fria att göra vad vi vill fram till lunch idag. Vi bestämmer först att vi skall sova allihopa på patienthotellet över natten, men efter ett tag börjar vi fundera på att kanske åka hem, det hinner vi ju utan problem och vi har VERKLIGEN hemlängtan!!!

Vi bestämmer oss efter mycket velande att vi SKA åka hem, så jag berättar detta för kardiologen och då tycker hon att det är dumt att vi skall köra ner idag bara för att bli utskrivna, så om natten är lugn och allt funkar behöver vi bara ringa och bli utskrivna per telefon. Hon fixar alla intyg och recept till oss och efter att vi varit en sväng på kirurgimottagningen och gjort en sondering och pratat med kirurgen som skall göra nästa operation kör vi norrut, HEM HEM HEM!

Alla har saknat hemmet, Klara är inget undantag! Hon leker och stojjar när vi kommer hem, äter en hel portion av sin älskade havregröt (de har bara haft fruktgröt på BUS och den har hon ratat) och somnade som klubbad vid 19 och det har ju inte hänt på dessa två veckor, då har hon varit vaken till 22.30..... Övriga i familjen hade fredagsmys på en MÅNDAG ;-) med godis och Scoobydoo film, så MYSIGT!!

Nu är vi utskrivna för allt har gått så bra, så bra :-) Idag har vi fixat o donat lite, handlat för det ekade i kyl & frys här. Klara skall ju äta en del mediciner ett tag framöver, så vi var upp till apoteket i byn och skulle fixa, men tyvärr hade de inte allt vi skulle ha, så vi fick köra in till stan och gå på ett annat apotek, men tji fick vi, de hade inte heller denna antibiotika hemma... Nähä??!? Jag frågade då om de kunde kolla vart jag kunde få fatt på, nja då kunde hon ju bara se på de apotek som ingår i samma kedja som de tillhör, och det är två landsotrshålor 5 mil bort och dit är jag inte intresserad av att köra.... OOOO vad bra det är nu när apoteket blivit privatiserat.... NOT!!! Vi får prova ett annat apotek i stan och här har vi tur, de har hemma, tack och lov!!!

Imorgon skall vi vara hemma hela familjen, Johan har tagit semester. Det blev ju så att jag har fortfarande tillfällig föräldrapenning (VAB) och läkaren som skrev intyget sa att det gäller ju bara en förälder, men "man KAN ju försöka dela på det, men då gäller det att förankra detta noga med försäkringskassan...", vi tänker inte ens försöka, för det är förmodligen Mission impossible..... så Johan skall jobba torsdag, fredag och hela nästa vecka, så får vi se om återbesöket hos hjärtdoktorn nästa vecka resulterar i mer eftervård och mer VAB eller ej.

Det är sååå skönt att vara hemma och det är SÅÅÅ skönt att Klara är som vanligt igen. Det märks inte direkt på henne att hon gått igenom en fruktansvärd pärs, det enda är att hon har mycket mardrömmar, men det är tydligen ganska vanligt efter operation att de bearbetar den i sömnen. Sen är det ju lite besvärligare för oss när vi skall lyfta henne, för vi får inte lyfta henne under armarna nu på några veckor och det är ju lite bökigt när hon inte är en liten bäbis längre ;-)

TACK!!! för allt stjöd, alla kommentarer, tankar och hjälp under denna pärs! Ni är alla GULD värda!!!

Kramar från
Therése

söndag 30 maj 2010

Äntligen avdelning 67!!

Idag har vi äntligen kunnat flytta ner till avdelning 67 igen. Igår kom den stora vändningen och Klara blev mycket bättre!! Vi fick köra runt henne lite på avdelningen och när mormor och morfar som var på eftermiddags fika skulle köra hem fick vi t.om ta Klara i vagnen ner i ljusgården och vinka av dem :-) Men det beslutades ändå att hon skulle stanna på BIVA tills idag, och att jag skulle sova hos henne sista natten på BIVA. Äldsta barnet de har haft på den barn avdelningen skulle jag tro ;-)Kan säga att jag inte sovit många minuter inatt... Händer mycket saker på en intensivvårdsavdelning, HELA tiden...

Så idag har vi tagit farväl av den UNDERBARA personalen på BIVA. Men vi ses ju om någon månad igen när det är dax för nästa och förhoppningsvis den sista operationen... Men jag och Johan tvekar lite om det skall blir lika kämpigt nästa gång som det varit denna... Träffade kirurgen som skall göra den operationen häromdagen och sa till henne att vi kanske skiter i det, men hon tror inte att det kommer att blir lika jobbigt, och det får vi innerligt hoppas!!!

Jag och Johan kom fram till idag att BIVA i Lund är den avdelning där Klara spenderat merparten av all sin sjukhusvistelse sen hon föddes.... När vi låg där då Klara var nyfödd delade hon rum med en liten tjej som då var 8 månader, som Klara är nu, och föräldrarna till denna tjej berättade att hon hade spenderat halva sitt liv på sjukhus, då tyckte vi det lät fruktansvärt, nu är vi där själva.... Tiden går ju ganska fort ändå, trots allt!

Zack har återvänt från byn, allt hade gått bra med övernattningen, de hade så klart inte somnat förrän JÄTTE sent, men det hör ju till när man sover över hos en kompis :-) De vann båda sina fotbollsmatcher stort och han var helnöjd över detta trots att han inte gjorde mål.

Idag är det ju mors dag och jag fick faktiskt en underbar bukett från barnen :-) Farmor och farfar hade hjälpt Zack att handla. Blommor fick vi även från Johans jobb i fredags, en underbar bukett som nu förgyller vårt rum på patienthotellet. Så himla gulligt av Er, tack så hemskt mycket!!!!

Nu är det läggdax, jag o Zack är på hotellet och Johan och Klara på BUS. Nu verkar det iaf som att vi skall få komma hem innan semestern iaf :-)

Go natt!
Therése