torsdag 23 februari 2012

Cheezballzgratäng

Den mystiska rätten vi åt i fredags (och lördags) var Cheezballsgratäng. Måste vara den värsta bästa fredagsmysmaten ;-) Det var RIKTIGT GOTT faktiskt, även om både jag och Johan tvivlade lite.


Såsen
4 msk smör
4 msk mjöl
7 dl mjölk
1,5 dl créme fraiche vitlök

Gratängen
1 påse Cheezballz
500 gram fläskfilé i skivor
200 g champinjoner
100 gram gratängost

salt, peppar

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa ihop till en fast sås. Häll i mjölken och créme fraichen och låt koka till en lagom tjock sås. Smaka av med salt. När det är klart så skivar du upp filén i cm tjocka skivor och skiva upp champinjonerna. Bryn filén i smör och smaksätt med salt och peppar. Lägg åt sidan och stek champinjonerna tills de fått fin färg. Smaksätt med salt & peppar (gärna en liten gnutta socker oxå!) Lägg hälften av köttet i en form och strö över hälften av champinjonerna. Lägg på ett lager cheezballz (knappt halva påsen).

Häll på hälften av såsen. Lägg sedan på resten av köttet, champinjonerna, ännu ett lager cheezballz och häll på resterande sås. Toppa med osten och sen in i ugnen i 30-45 minuter. Först halva tiden med folie och sista utan, för att den inte ska bli för bränd.


Nu har ni fått ett litet middagstips inför helgen :-)
Therése