fredag 19 februari 2010

Inskrivna!Här är det!!! Barnsjukhuset i Lund där vi numera är inskrivna för att Klara skall göra en rekonstruktion av ändtarmsöppningen i nästa vecka. Vi började dagens utflyckt vid tio snåret och var framme vid 11. Sen började vi med att gå till restaurang Pastellen och käka lite lunch.

Klockan 13.00 skulle vi infinna oss på avd 65 för inskrivning. Både jag och Johan hade föreställt oss att det skulle ta ett par-tre timmar max!! Vi blev invisade i lekrummet där vi skulle fylla i en blankett med diverse uppgifter om Klara. Sen blev det vägning, mätning och koll av blodtrycket. Sen meddelade sköterskan att vi fick sitta i lekrummet och vänta igen, för narkosläkaren skulle komma, men dom tar inskrivningar när dom har tid, så det kan bli en lååång väntan....

Efter ett tag kommer sköterskan igen och sätter Emla bedövningssalva på Klaras händer och fötter, för dom vill ta lite prover senare. Under vår väntan i lekrummet, dricker jag och Johan kaffe och äter frukt som finns på avdelningen, Klara passar på att testköra en gåstol som finns där oxå :-) Vi blir informerade om att kirurgerna står i en jätteoperstion så dem kommer vi förmodligen inte att träffa, för det blir nog för sent.

Vid 16 kommer äntligen narkosläkaren och vi går igenom lite rutiner och får lite information om vad som kommer att hända. Han tror att det totalt kommer att ta 5-6 timmar!!!! Förutom operationen, så skall det ju göras en undersökning av hennes luftvägar som hon ju har haft mycket bekymmer med, därför kommer det att ta så här lång tid.... Hade det bara varit operation, hade det kanske tagit 4 timmar. Han har även uppmärksammat att Klara tar en blodförtunnande medicin för hennes hjärtshunt, och det är inte bra att ta detta vid operation eftersom det blöder väldigt mycket då. Han skall kolla med kardiologerna om det är okej att vi tar bort den from nu, vi skall få besked innan vi åker hem idag.

Eftersom Klara är svår stucken vågar inte sköterskorna på avdelningen ta proverna på henne, utan vill att narkossköterskorna skall göra det uppe på operation, så vi får vänta tills de har tid och det har de inte förräns vid 17.30... Så går vi upp och tar ett litet blodprov, det går som en dans!! Sköterskan sticker rätt direkt och Klara är inte ledsen bara lite förgrymmad över att hon blir fasthållen ;-)

När vi kommer tillbaka ner till avdelningen frågar jag om möjligen kirurgerna har kommit ut från operation nu så vi kan få prata med dem när vi nu ändå blev kvar så länge. Samtalet med dem känns som det viktigaste vid en inskrivning, så man vet vad som skall hända!!! Sköterskan kollar och de har opererat färdigt OCH GÅTT HEM!!! Så det blir inget samtal med dem... Så frågar jag om det finns något besked ang medicinen som ev skulle tas bort from idag, men det finns det inte heller utan vi får nog köra hem, så får någon ringa mig ikväll eller imorgon, men vi skall inte ge medicinen.

Klockan 18.20 kan vi äntligen lämna barnsjukhuset för hemfärd i det FRUKTANSVÄRDA snöovädret. Vi får ju börja med ett stopp på Sibylla, så jag och Johan får lite mat i magarna, sen vid 19 kör vi mot Knislinge. Maxhastigheten ligger på 60 km/h.... Så vi var hemma vid 21... Det blev en LÅÅÅÅNG dag.

Idag på förmiddagen ringer änligen ansvarig läkare/kirurg ang medicinen, och det visar sig att den skulle varit bortplockad för flera dagar sedan om det skulle bli operation på måndag. För Klaras säkerhet vågar dom inte operera som planerat utan nu flyttas operationen till på TORSDAG!!! Holy smokes!! Nu faller hela vår logistik kring detta... Johan hade ju tagit fritt från jobbet måndag o tisdag det hade även farfar och farmor gjort för att passa Zack, nu blir det till att planera om hela rasket.... Lite dåligt av dem att inte ha uppmärksammat detta tidigare kan jag tycka!!! Men vi vill ju absolut inte att det blir operation på måndag om det innebär en risk för Klara den underbara.

Så nu skall vi infinna oss i Lund på onsdag kväll eftersom hon kommer att få första operationstiden på torsdag morgon. Så nu behöver jag inte stressa med tvätt och packning i helgen och jag får några dagar till hemma på min sista vecka innan jag börjar jobba igen :-)

Imorgon skall Johan och svärfar jobba lite på bygget, så då skall jag passa på att fotografera lite (om kameran inte strular...)för där har hänt massor de sista dagarna!!!

Ha en skön fredagkväll!!!
Therése

Bilder från onsdagen!


Här kommer en liten bild uppdatering från onsdagens härliga eftermiddag med Mia. Klickar Ni på länken här bredvid kan Ni se fler fina bilder från denna dag på Mias blogg.


/Therese

tisdag 16 februari 2010

Andys lekland


Idag hade jag ju lovat Zack att vi skulle till Andys lekland, så så fick det ju bli! Hade en föreställning om att vi skulle köra 09.40, för att vara på Andys när dom öppnade kl 10, men SÅ blev det INTE... Jag var tvungen att ringa Lund och stämma av lite saker inför inskrivningen på torsdag och vistelsen i Lund nästa vecka. Där har dom telefontid 09.30-10.00?!?!? kortaste telefontiden ever... Iaf, 09.30 satte Klara igång och började gallskrika för hon var sååå trött! och hon höll på till 09.53 då hon slocknade av ren utmattning, så det var på håret att jag hann ringa. När jag sen pratat färdigt fick jag ju väcka Klara igen för att få på henne ytterkläder och baxa ner henne i bilstolen. Vi var på Andys 11.10... Och vi stannade till 14, Zack hade jätteskoj!! Han hittade ett gäng kompisar som han lekte med hela tiden, så det var faktiskt inga protester när vi skulle hem, för då var han helt slut :-)

Klara tyckte väl inte det var någon jättehöjdare med Andys, det var ju rätt kul och titta på barnen som lekte, men när man blev trött så gick det inte att sova, och äta kunde man inte heller göra i lugn och ro... Typiskt är ju oxå att hon drog ut sonden igår, men jag har inte brytt mig om att åka in och sätta tillbaka den eftersom vi inte har behövt använda den på ganska många dagar nu, så börjar hon strula idag... Hoppas det var bara för att det var stökigt på Andys!

När vi körde hem blev det en vända till Maxi, eftersom Zack fick pengar när han fyllde år, och dom brände ju nästan hål i plånboken nu när dom legat där sååå länge;-) Så det blev ett Star Wars lego, som ju så klart skulle monteras så fort vi kom inom dörren här hemma :-)

Ikväll har vi varit en vända hos mina föräldrar, pappa fyller nämligen år idag, HURRA HURRA!! och vi hade köpt med oss goa semlor, för det är ju även fettisdagen och då SKA man äta semlor!

Imorgon kommer MIA, min Mia hit på besök TJOHOOO!! Mia är min bästaste, käraste, underbaraste vän!! Vi får väl se om jag får byta några ord med henne när hon är här denna gången. Zack är VÄÄÄLDIGT förtjust i henne, så sist hon var här kidnappade han henne upp på sitt rum och jag fick knappt se skymten av henne, OCH han har storslagna planer inför morgondagen oxå!! Det skall åkas pulka och stjärtlapp, på gupp!! Mat o fika skall det oxå bli, och han har beställt fiskpinnar o potatismos till lunch och oboy och kanelbullar efter några åk i backen... Jag tror inte att jag ingår i planerna mer än som passopp;-) Jaja vi får väl se hur det blir med det hela :-)

Se upp i backen!
Therése

Uppdatering av bygget

Nu händer det inte så mycket på utsidan av bygget, utan nu jobbas det mest på insidan. Nedan ser ni några dåliga bilder (fick stå på en stege och fota) på barnens blivande rum, tagna igår.
Här nedan testar Zack hur det är i nya uterummet, lite kallt än så länge tycker nog jag ;-)

/Therése

måndag 15 februari 2010

Det är måndag morgon...

Jaja tänker Ni, det är väl inget med det när man går hemma hela dagarna, då är det väl ingen skillnad på måndag, onsdag eller lördag, men faktum är att måndagen är faktiskt lika trist när man är mammaledig som när man jobbar.... Ett tecken på att det är vardag igen. Johan kör till jobbet, Zack skall till dagis, hantverkarna dyker upp klockan 07.00 o börjar väsnas. Måndag helt enkelt!

Helgen har varit bra, håltagningen i huset på lördagförmiddagen väsnades tack och lov inte så mycket eftersom vädret visade sig vara uselt, så jag och barnen fick vara inne. På eftermiddagen styrde vi kosan mot Älmhult och IKEA!!! Vi åt middag där och handlade lite, inte så mycket, det gick på under 300 kronor och inte ett enda värmeljus följde med hem (kan bero på att vi förmodligen har 650 värmeljus i lager). Lite melodifestival på kvällen, rätt låtar vidare, men ingen som var jättebra tycker jag.

På söndag förmiddagen fick vi celebert besök av Pålle och Amelie, som kom för att beskåda Klara. Stackars Pålle som har varit sjuk ända sen oktober hade äntligen blivit frisk och kunde få komma hit :-) Sen gick jag med Zack och hans kompis till pulkabacken borta vid golfbanan, där dom åkte pulka och snowracer en timme. Jag fick den stora äran att dra upp snowracerern efter varje åk.... Grabbarna var lite undrande över varför dom inte kunde få sitta på snowracern... Stark är jag, men inte riktigt sååå stark ;-)

På eftermiddagen var det så ÄNTLIGEN dax för yoga!!! Jag har ju missat några gånger nu pga sjukdom och kalas, så det var efterlängtat. När jag blev tillfrågad om jag ville följa med på yoga för några veckor sedan hade jag ingen aning om vad det var för något. Jag hade en inre föreställning om att det inte var så jobbigt, man skulle röra sig i slowmotion, stå på ett ben osv, lite lagom träning efter en graviditet tyckte jag. MEN det var ju INTE riktigt så det var i verkligheten. Yoga handlar mycket om styrka, smidighet och balans, och det visade sig att jag hade INGET av detta... Tänk er själva styrketräning med dig själv som vikt... TUNGT!! Jag trodde jag bara hade 1-2 kg extra kvar efter graviditeten men det måste vara 10-15, för så känns det på yogan iaf hahaha. Igår var min paradgren avslappning!!! Jag måste ha fått MVG igår, för jag somnade och vaknade när jag drar VÄRLDENS timmerstock, SÅÅÅ PINSAMT, för det är ju ganska tyst i lokalen just under avslappningen, så det var nog ingen som missade detta ;-) Jag fick ligga och nypa mig själv i benet resten av avslappningen, inte för att jag var rädd att somna om utan för jag var rädd att jag skulle börja asgarava för jag tyckte det var ganska komiskt ;-) Så är det att vara småbarns mamma!

Idag är faktiskt sista måndagen jag är mammaledig på ett tag, nästa måndag är det ju dax för operation (usch...), så då vabbar jag, och måndagen därpå sitter jag på kontoret igen.. Känns faktiskt lite konstigt, men det är ju bara 2 månader jag skall jobba heltid, sen skall jag och Johan dela så vi jobbar halvtid fram till midsommar och sen skall vi vara lediga båda två hela sommaren!!!! Så denna veckan kommer nog Zack bara vara på dagis idag och på torsdag, då vi skall skrivas in i Lund. Imorgon skall vi åka till Andys lekland och på onsdag blir det annat skoj :-)

Ha en skön måndag!
Therése