måndag 25 oktober 2010

Det hände något EXTREMT ovanligt

Har tyvärr inte haft tid eller ork för bloggen sen vi kom hem i onsdags eftermiddag. Två veckor på sjukhus sätter sina spår och man är ganska sliten...

Det blev ingen operation av luftvägarna, vilket faktiskt känns bra! med tanke på att det är lika stor risk att det blir sämre som det finns chans att det blir bättre av operation. Vi skall avvakta och komma till öron, näsa, hals i Lund på återbesök i December.

MEN det blev lite komplikationer SOM VANLIGT!! Det hände något EXTREMT ovanligt, något som NÄSTAN ALDRIG händer enligt läkarna. Vi hade ju fått veta att om det blev komplikationer så inträffade de oftast inom 3 dygn, och att hjärtebarn har större tendens att åka på komplikationer Söndagen var tredje dagen efter Klaras operation, den passerade utan bekymmer, och hon var SUPER pigg! Måndagen började oxå bra, hon var pigg o glad och åt utan bekymmer, sen framåt eftermiddagen började det vända.... Hon fick lite feber, var väldigt gnällig, när Johan och Zack lämnade mig och Klara på kvällen var det inget som var bra, så jag ringde på sköterskan som tog en temp, 38,5 visade den trots att hon fått smärtstillande som oxå var febernedsättande. Efter ett tag kräktes hon rejält och var inte alls i form, så sköterskorna fick ringa in läkaren, som kom ganska fort och då hade Klaras feber stigit till 40,1 och hon bara låg i fosterställning och skakade o gnydde :-( Hon fick morfin, antibiotika, blev flyttad till intensiv rummet och röntgade mage och lungor. Tarmen läcker!!! NEJ!!! Nu blir det stomi igen tänkte jag...Men läkarna beslutar för att försöka få läckan att läka av sig självt genom att Klara inte får äta eller dricka något + antibiotika. Hon får glukosdropp på tisdagen, men hon har gått ner lite väl mycket i vikt så på onsdagen sövs hon och de sätter en cvk (central venkateter) på halsen för att kunna ge TPN dropp (näringsdropp) istället. Hon hålls fastande ända tills fredagen då vi får börja lite smått med vatten och det funkar sådär, men sköterskan berättar att man känner sig mätt och lätt illamående av TPN dropp... Inte kul o äta då! Så det är lite kämpigt med att försöka tvinga i henne vatten och välling, ovanpå allt så har hon fått svamp i munnen och det gör oxå att allt känns och smakar konstigt... På måndagen tar TPN droppet slut och de får inte hem mer förrän dagen efter, så då kopplas glukosdropp istället + att vi börjat behandla svampen, då får hon äntligen aptit!! OCH allt funkar :-) läckan har läkt av sig själv!!

Redan på måndagen pratas det om att vi skall få flytta till CSK i mitten av veckan för att komma igång ordentligt med maten där istället, lite närmre hemmet och sen har de ont om platser i Lund. På onsdagen kommer vår läkare och frågar om vi verkligen VILL till CSK, eller om vi hellre stannar kvar i Lund ytterligare ett dygn. Kuggfråga ;-) vi stannar hellre i Lund ett dygn till än att åka till CSK och få vara där ytterligare 2-3 för att de är så osäkra... Så beslutas det att vi skall stanna i Lund, men bo hela familjen på patienthotellet.

Efter en stund kommer läkaren tillbaka, då har hon fått skäll av vår favorit sköterska som tycker hon fegar, Klara är en tuff brud, hon klarar detta och skall åka hem tycker sköterskan :-) Och så blir det!! Efter att Klara har ätit lunch får vi lov att åka HEM!!Och det har gått bra här hemma, hon har haft lite ont, men hon äter som hon ska. Hon får laxerande varje dag för att hon inte skall bli hård i magen, för då blir det trubbel. Kanske kommer hon att få ta laxerande från och till i några år framöver, men enl läkarna brukar allt vara ganska normalt när det är dax att börja skolan.

Sen vi kom hem har vi varit på ett kalas, en spökfest, gått på långpromenader och bara njutit av att vara HEMMA. Jag har jobbat måndag-tisdag och Johan har vabbat, vi får ta vård av barn denna veckan oxå. Redan när vi kom hem från Lund låg där en kallelse i brevlådan till ett nytt besök där nere, så slippa Lund gör vi inte, men jag hoppas innerligt att jag sovit min sista natt på BUS!!

Nu skall jag sova i min egen sköna säng, en stund iaf innan Klara vaknar o gnäller som hon vanligtvis gör ett antal gånger per natt :-( Imorgon vabbar jag och Johan jobbar, Zack skall till skolan och på kvällen ska han träna brottning. Skall försöka uppdatera med lite fler bilder imorgon, både från Lund och från den supertrevliga spökfesten i lördags.

Ha en skön kväll och ta det nätt i trafiken om ni ska ut, det kan vara livat & glatt!
Therése