onsdag 29 februari 2012

Detta har hänt

Vi har varit utan bredband... Fortfarande ingen hemtelefon... SUCK! Men nu har vi bytt leverantör och hoppas på bättre tider :-)

Det har hänt en del sen inlägget den 17:e.. Vi har bla åkt ambulans!! Eller nja, det var rackarns halt den natten, så ambulanspersonalen ville helst att Klara skulle åka i sin egen bilstol, så en av ambulanskillarna körde vår bil med mig och Klara i baksätet och sen fick den andra ambulanskillen köra ambulansen själv bakom vår bil. Anledningen var som vanligt andningen... Efter lite betapred och diverse undersökningar kunde jag och Klara köra hem igen (praktiskt att bilen hade följt med in faktiskt!!)
När vi var inne akut där på natten fick vi också veta att benmärgsprovet inte visat något som kunde förklara hennes infektioner... Inte helt oväntat ju! Så nu letar vi vidare. Bland annat så har Klara gjort flera olika röntgen undersökningar av njurar och urinvägar, varav den sista i hela den kedjan gjordes igår och prel svar från CSK får vi den 13:e, sen skall de konferera med Dr Stenström i Lund som skall göra den slutliga bedömningen.

Röntgen undersökningarna på CSK brukar vara noga planerade och strukturerade och gå smidigt, men igår höll jag på att få dåndimpen! Denna undersökning började redan i måndags med att Klara bara fick äta special kost hela dagen och så skulle hon få lavemang 2 ggr, sen igår innan vi skulle åka skulle jag sätta på bedövningssalva eftersom det skulle sättas nål till kontrastvätskan. Klara har ju en Port á cath för att man skall sätta nålar där, så där emlade jag! När jag kommer till barnamottagningen så vet de inte om röntgen kan använda porten, GRRR! Sköterskan ringer röntgen och då visar det sig att det blivit dubbelbokat med tiderna oxå!! Sköterskan på barnmottagningen står på sig och tycker att röntgen får stå sitt kast för de har gjort fel, så vi får komma den tiden jag hade på kallelsen.

Röntgen velar om porten och det beslutas att det skall sättas en nål i armveck eller fot... Så då ger de Klara Dormicum (lugnande) för att det skall gå smidigt. Det går faktiskt ganska smidigt att sätta nålen, 3 sköterskor, 1 mamma och 2 clowner lyckas hålla Klara på hyfsat bra humör. Clownerna (Bönan & Sven) var helt otroliga, de var med oss nästan HELA vårt besök, ca 3 timmar. Bönan åkte med Klara i sängen ner till röntgen och Sven gick bredvid och spelade på sin ukulele :-) Sen när vi kom tillbaka upp igen gjorde Sven ett helt fantastiskt Lejon av ballonger som Klara fick. TACK GODE GUD FÖR CLOWNRONDEN!!
Skulle behövt ha Bönan och Sven med mig hela vägen hem, för Klara fick VÄRSTA snetändningen av Dormicumet (som vanligt...) Så det tog 45 minuter att ta sig från våning 4 till bilen på parkeringen utanför... Hon skrek som en besatt, värst var det i centralhallen på CSK, ALLA människor tystnade och tittade på oss (undra vad de tänkte?!?!). Klara som skrek "NEJ SLUTA, HJÄLP, JAG VILL INTE", och jag som fick ett bryt och bara skrattade som en GALNING. När jag väl lyckat spänna fast henne i bilstolen fortsatte hon skrika HELA vägen hem och ett tag till här hemma... ALDRIG MER DORMICUM!!!

Har det hänt något mer, jo vi har ju lyckats ha ett litet kalas till för Zack, så nu återstår det bara att få till ett barnkalas. Sen har vi varit en sväng till IKEA och köpt värmeljus och Klara förvandlades till en söt liten kissekatt av ansiktsmålarna som var där den dagen. O så har ju Johan opererat menisken, jo ni läste rätt, han har opererat sig igen!! Snart är allt utbytt på honom ;-)
NI glömmer väl inte!!! Sista februari idag = sista dagen för alla barnhjärtans kampanjen. Passa på att SMS:a 50, 100 eller 150 kronor till Klaras hjärta nu ikväll om Ni inte redan gjort det (fast då FÅR ni GÄRNA göra det igen!!!)

Ha det bra!
Therése