fredag 20 januari 2012

Tror vi kan pusta nu!

Klockan är snart 17 och ingen har ringt :-)

Eller rättare sagt, jag tror ALDRIG att min mobiltelefon ring så mycket som den gjort sen igår eftermiddag, dessutom de flesta samtalen från just dolt nummer... Mitt hjärta har stannat varenda gång!

Försäkringskassan som vi försökt få tag på i ett par månader utan att någon bemödat sig att återkomma, har ringt TVÅ!!! gånger. De har ringt från CSK två gånger och igår kväll ringde faktisk läkaren från onkologen i Lund, DÅ svimmade jag nästan faktisk, men hon ville bara säga att de än så länge inte hade hittat något.

MEN ingen har ringt och gett oss några tråkiga besked, så nu förutsätter vi att cancer teorin är totalt utesluten, så nu pustar jag ut med ett glas vin, väntan har varit jobbig...

Tusen tack för allt stöd vi fått, ser att Ni är många som varit inne och alla Ni som lämnat kommentarer på facebook <3

Nu blir det fredagsmys!
Kram
Therése

torsdag 19 januari 2012

Hemma igen

Vi är hemma igen efter en lång och i vissa avseenden väldigt påfrestande och jobbig dag. Men allt gick bra, i ett avseende VÄLDIGT BRA till och med!! Stenosen i luftvägarna är nästan BORTA!!! Så OTROLIGT bra nyheter!!!

Nu väntar vi bara på svar från benmärgsprovet som FÖRHOPPNINGSVIS dröjer tills nästa vecka!! OM det är cancer eller någon annan allvarlig åkomma får vi veta det senast imorgon innan lunch...

Är helt slut, så här kommer lite bilder från dagen, så får jag återkomma imorgon!Todeloo!
Therése

onsdag 18 januari 2012

På plats i Lund

Nu är hela familjen på plats i Lund! Eftersom Klara har tid på operation redan kl åtta imorgon fick vi åka ner redan ikväll. Så nu sitter vi alla fyra här på anhörighotellet, första gången vi bor här! Till Zack's stora besvikelse var det fullt ppå Ronald McDonald hus, men här är helt ok, ett stort rum, kök o toalett:-) Och så är det bara en liten bit o traska till BUS imorgon bitti!

Nu ska vi försöka få båda barnen att sova, kan nog ta en stund...

Gonatt!
Therése

måndag 16 januari 2012

16 dagar

har gått av 2012, och än så länge har året inte visat sig från den ljusa sidan...

Nä det har varit helt kass om man skall vara ärlig, och det skall man ju! Det började ju med en oklar infektion på CSK, där vi blev utskrivna den 2/1. Sen fick Rut ont i ett ben senare den veckan och vi fick ta henne till veterinären där det blev röntgen och ett osäkert besked om att det kan vara cancer :-( Vi fick med oss antiinflammatoriska piller hem som han tar 2 ggr om dagen nu fram till på måndag då det är dax för ny röntgen och definitivt besked. Håll tummarna för att det var något annat!!!

Mer elände har vi haft med försäkringskassan och det är fortfarande inte klart om jag kommer att få några pengar för halva november och december... Orkar inte ens spy mer galla över den instansen längre... För vi har även fått strul med försäkringsbolaget (måste hänga ihop med första delen av deras namn "försäkrings") vars läkare (eller Docent som det så vackert stod i beslutet vi fick) verkar sitta inne på information om vad som felar Klara OCH det bedömmer han som att det hänger ihop med hjärtfelet och trakea stenos... INGEN annan av ALLA läkare som har tittat på Klaras fall har haft någon misstanke om att det skulle hänga samman... MEN det är ju enklast för dem, att göra den bedömningen, för då behöver de inte betala ut en spänn.... Johan ringde till försäkringsbolaget och föreslog att de skulle be läkaren/docenten ta kontakt med Klaras läkare och berätta vad som är fel, så behöver vi ju inte hålla på med en massa provtagningar och annat i onödan om han ändå har svaret!! Nu måste vi överklaga.... O tydligen ville de ha intyg över vilka dagar vi har legat inlagda trots att de har fått hela läkarjournalen?!?! SUCK! Det är ett mindre företag att ha ett sjukt barn...

Några trevliga saker har vi ändå hunnit med i år är bowling i Kristianstad med mina föräldrar, Johan fick dock lämna wo och stanna hemma, för han hade "spelat hockey" hemma i köket, trillat och slagit i ryggen!! Gamla gubbar ska inte leka ;-) Jag blev SIST i bowlingen... o då hade min mamma och Klara ALDRIG bowlat tidigare... Nästa gång skall JAG ha staket!!! Sen vann jag hockey biljetter till matchen mellan Rögle - Västerås, så dit for Johan och Zack som blivit HELT frälst i hockey och har börjat träna igen :-) Och i lördags for vi hela familjen ner till Kävlinge där Klara skulle bli fotograferad av FANTASTISKA fotografen Malin Ward (klicka för att länka till hennes sida)till hennes hjärtebarnsprojekt inför alla barnhjärtas månad. Skall bli såå spännande o se bilderna, OM nu Klara fastnade, för hon var inte stilla i många sekunder under den timme vi var där ;-)

Imorgon har jag telefontid med Klaras infektionsläkare och på torsdag är det så dags för benmärgsprovtagning i Lund... Och på söndag skall JAG till Ronald McDonald huset i Lund för en utbildning med Hjärtebarnsförbundet, jag återkommer senare och berättar i vad och varför, men det skall bli oerhört intressant och spännande!!

Glöm inte Klaras insamling!! Stort TACK till ER som har SMS:at <3

Tjingeling!
Therése