tisdag 8 november 2011

Jag vet vad jag vill bli när jag blir stor!!

Oj! Så var det tisdag igen. Tiden flyger iväg och det var inte min mening att ha en så lång blogg paus, men det har varit fullt upp med kalas, fester, läkarsamtal och läkarbesök och annat stök o bök.

Inget nytt om vad som fattas Klara... Samtalet jag hade med läkaren i onsdags resulterade i att vi fortsätter med immunbehandlingarna 1 gång/vecka och sen skall det även tas en massa prover på Klara när hon är frisk, för att se hur hennes värde ligger då. Så 2 ggr/vecka i 5 veckor med start på fredag skall hon ta blodprover. Sen skall det ev tas ett benmärgsprov, som i så fall kommer att göras i Lund under sövning men inget bestämt än. Det bestämdes även att hon skall återgå till att ta "profylax" (förebyggande antibiotika mot uringvägsinfektion). Hon påvisade ju bakterier i urinen nu den senaste sjukhusvistelsen, men varken jag eller någon av läkarna tror att det stämmer, det är förmodligen ett förorenat prov, så fortsättningsvis när hon skall lämna urinprov kommer det ALLTID att göras med kateter för att få ett korrekt prov.

Inget mer dagis i år för Klaras del... Men det känns faktiskt bra, dels för att inte utsätta henne för onödiga baciller och sen behöver hon faktiskt vila upp sig. Vi har legat på sjukhus i 80 dygn!!! i år, pga infektioner.... Nästan 3 månader. Det räcker!! Så nu får Klara vara hemma och busa o gosa med familjen.

Från och med nästa vecka kommer vi att fixa immunbehandlingen hemma själva, jag har gjort det både denna och förra veckan och så lär det väl bli några veckor till eftersom Johan är lite invalid med bara en arm ;-) Vi hade ju lite hjälp på sjukhuset både idag och i torsdags när vi var där och fick behandlingen, nämligen av CLOWNERNA!! I torsdags var Bönan med och roade Klara och Zack när jag satte nålarna och idag var Bönan och Sven med när vi tog bort dem, det gick lite lättare då :-).

Tänk vilket UNDERBART jobb de har!! Tänk att få vara clown och roa och glädja sjuka barn och deras ledsna och uttråkade familjemedlemmar. Tänk att vara den som barnen pratar om flera timmar efter att man varit och busat med dem! Jag vill bli sjukhusclown när jag blir stor! Vi vill gärna träffa dem när vi är på sjukhuset, så om ni vill hjälpa oss att se till att de kan fortsätta sitt fantastiska jobb så klicka HÄR och ge ert bidrag.Bönan och Sven (fotograf Kennet Ruona)

Nu är det dax för sängen, för imorgon skall jag till mitt jobb en stund. Länge sen sist, men några timmar skall Johan försöka ta hand om Klara här hemma, hoppas det går bra!

Sov gott!
Therése