tisdag 21 september 2010

Söta lillasyster fyller 1 år

Hipp hipp hurra för Klara idag!!!

Japp så kom den då, dagen som vi för ett år sedan knappt vågade tro att den skulle komma, Klaras 1 års dag. Och ärligt talat så har året trots allt gått ganska fort.

Det blev sång, ljus, ballong, paket (så klart!!!), mjölk och smörgåsrån tidigt imorse. Ljusen var det som var mest spännande enligt Klara :-) Zack var, när han äntligen orkade ur sängen mest intresserad av rånen.

Klara är ju väldigt förkyld och har varit väldigt hängig, gnällig och trött idag :-( och för egen del har det varit väldigt mycket känslor idag... Man har tänkt mycket på vad som hände och vad man kände för ett år sedan. T.ex nu i skrivande stund för ett år sedan låg jag i en ambulans på väg till Lund och hade bara fått se ett par skymtar av Klara...

Men oj vilken kämpe hon är vår söta lillasyster Klara!!! Nedan följer lite bilder från dagen.

Ikväll har mormor, morfar, farmor och farfar varit här och firat lite med kanelbullar och en liten tårta. Klara bojkottade tårtan, men klämde i sig 4 kanelbullar :-)


Här kommer några bilder från Klaras första år.
Och för er som undrar, så JA det gjorde ONT att få både framsidan och baksidan slipad med sandpapper.... Men det var ju en billig body scrub/hårborttagning iaf ;-)

Tack & god natt!
Therése

söndag 19 september 2010

Trakea stenos

Denna valsöndag har vi återigen tillbringat på akuten... Men idag fick vi ta ambulans in :-( Klaras har fått en förkylning som satt sig i luftvägarna och det är ju inte alls bra med tanke på att hon har sin Trakea stenos (förträngning i luftrören)....

Dagen började sådär, Johan hade ätit något olämpligt igår och fått tillbringa natten på toa, även Klara var körig i magen och har skrikit mycket inatt, så vi var lite trötta imorse, men allt var bra. Vi noterade att Klaras näsa rann lite, inget mycket, men lite grand. Vi åt frukost, var iväg och röstade och sen hem för att fixa lunch. Under tiden jag skulle fixa mat gick Johan och Klara och lade sig för att vila en stund, efter 20 minuter hör jag Klara skrika mycket och går upp i tron att Johan somnat och sover så hårt att han inte hör henne, men när jag kommer upp så visar det sig att Klara börjar få jobbigt att andas. Vi tar upp henne, inhalerar koksalt och öppnar en massa fönster, hon lugnar sig och slumrar till i Johans famn i några minuter, sen börjar det låta jobbigt igen, så jag går ut i köket för att ladda pari inhalatorn med adrenalin, men innan jag har hunnit mäta upp rätt dos vaknar Klara och det är HELT tätt i hennes luftvägar. Hon får fullständig panik när hon inte får någon luft, gräver med båda händerna i munnen för att försöka få luft, går upp i brygga och är helt hysterisk, vilket är FULLT förståligt!!! Jag inser att vi måste ringa ambulans omgående för OM nu inte vårt adrenalin har effekt så blir det inte kul.... TACK & LOV!!! har adrenalinet effekt för ambulansen kommer från Kristianstad inte Broby, så det tar 20 minuter innan de är här. Två mycket trevliga ambulanskillar kommer, trots att SOS Alarm inte kunde hitta vår adress (då blev man allt lite nervös) gjorde lite kontroller, sen lastade de Johan och Klara och iväg till CSK.

Där fick hon betapred och adrenalin och observerades under några timmar. Det var dr Marcus idag, han är ju såå bra, men tyvärr så är han bara på CSK ibland, så vi hade ju tur att det var han idag, han känner ju till hela historien, har ju varit med ända sen hon föddes. Han tycker att detta är ett akut problem, så han skall kontakta den läkaren i Lund som är ansvarig för Klaras Trakea stenos + Klaras ansvariga läkare på CSK så att vi får en handligsplan för detta. De kommer även att hjälpa oss med att skicka ut en sköterska till dagis och utbilda personalen där i vad som måste göras om detta händer, och det är ju en förutsättning, annars kommer jag inte våga lämna henne på dagis kan jag säga!! Så hemskt som det var idag!!! Tänk om vi inte hade haft adrenalin......

Nu sover hon sött i sin säng, vi inhalerar adrenalin med jämna mellanrum här hemma (blir nog en tuff natt...) och sen skall hon äta betapred i en vecka. Vi har fått dagisplats på samma avdelning som Zack var på, Katten Jansson, vilket både jag och Johan tycker är bra, vi känner personalen och de känner till Klara. Jag, Klara och Zack var dit i fredags och hälsade på en liten sväng, Klara var lyrisk och tittade storögt på alla saker och barn :-)

Operationstid har vi oxå fått, 7 oktober var det tänkt, men nu vet jag inte om det blir så med tanke på vad som hänt idag.... Hon måste vara helt "läkt" i luftvägarna innan de kan sätta tub (o riva upp allt igen...) Men vi håller tummarna för att det skall klaffa ändå!

Igår var det sista knattematchen för säsongen. Gissa om det blåste och regnade vågrätt.... Här kommer iaf lite bilder.

Imorgon skall jag på en stor hjärt undersökning, på kallelsen står det att utrustningen är känslig och för att få ett bra resultat kommer de att "sandpappra" huden där de skall fästa elektroderna... Ääää jaja, först ska man bli sandpapprad sen ska man cykla som en galning i en halvtimme eller nåt... Tänker de inte på att jag är lite känslig ;-) Lite nervös är jag allt, mest för sandpappret faktiskt!

Om några dagar fyller denna lilla kämpe 1 år!!!Vi övar för fullt så att hon snart kan uppdatera bloggen själv ;-)

Ha en bra kväll!
Therése