söndag 30 maj 2010

Äntligen avdelning 67!!

Idag har vi äntligen kunnat flytta ner till avdelning 67 igen. Igår kom den stora vändningen och Klara blev mycket bättre!! Vi fick köra runt henne lite på avdelningen och när mormor och morfar som var på eftermiddags fika skulle köra hem fick vi t.om ta Klara i vagnen ner i ljusgården och vinka av dem :-) Men det beslutades ändå att hon skulle stanna på BIVA tills idag, och att jag skulle sova hos henne sista natten på BIVA. Äldsta barnet de har haft på den barn avdelningen skulle jag tro ;-)Kan säga att jag inte sovit många minuter inatt... Händer mycket saker på en intensivvårdsavdelning, HELA tiden...

Så idag har vi tagit farväl av den UNDERBARA personalen på BIVA. Men vi ses ju om någon månad igen när det är dax för nästa och förhoppningsvis den sista operationen... Men jag och Johan tvekar lite om det skall blir lika kämpigt nästa gång som det varit denna... Träffade kirurgen som skall göra den operationen häromdagen och sa till henne att vi kanske skiter i det, men hon tror inte att det kommer att blir lika jobbigt, och det får vi innerligt hoppas!!!

Jag och Johan kom fram till idag att BIVA i Lund är den avdelning där Klara spenderat merparten av all sin sjukhusvistelse sen hon föddes.... När vi låg där då Klara var nyfödd delade hon rum med en liten tjej som då var 8 månader, som Klara är nu, och föräldrarna till denna tjej berättade att hon hade spenderat halva sitt liv på sjukhus, då tyckte vi det lät fruktansvärt, nu är vi där själva.... Tiden går ju ganska fort ändå, trots allt!

Zack har återvänt från byn, allt hade gått bra med övernattningen, de hade så klart inte somnat förrän JÄTTE sent, men det hör ju till när man sover över hos en kompis :-) De vann båda sina fotbollsmatcher stort och han var helnöjd över detta trots att han inte gjorde mål.

Idag är det ju mors dag och jag fick faktiskt en underbar bukett från barnen :-) Farmor och farfar hade hjälpt Zack att handla. Blommor fick vi även från Johans jobb i fredags, en underbar bukett som nu förgyller vårt rum på patienthotellet. Så himla gulligt av Er, tack så hemskt mycket!!!!

Nu är det läggdax, jag o Zack är på hotellet och Johan och Klara på BUS. Nu verkar det iaf som att vi skall få komma hem innan semestern iaf :-)

Go natt!
Therése

4 kommentarer:

 1. Så härligt att se att att det har blivit så bra. Hon e helt otrolig lilla Klara. Vilken vändning! Så kul o se den lilla Skrutten sitta och leka o skratta!! Och att storebror vann båda sina fotbolls matcher var väl bara helt kanon!// Åsa (jobb)

  SvaraRadera
 2. Jippie vad kul....goa tuffa Klara =)
  Grattis till Zack som vann fotbollsmatcherna =)
  Ha det gott & sköt om er!!!!
  Kramizar familjen P

  SvaraRadera
 3. Bloggens namn är verkligen SÅ passAnde! För oj, vad söt hon är lilla Klara (och duktig)!
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Hej Familjen

  Vi var i Lund idag och kom ihåg att ni var där sist vi var där, vi sågs i Ljusgården, ni satt och åt..
  Nu när ja går in och läser trodde ja inte mina ögon, att ni fortfarande är kvar, USCH ja vet hur djävligt det är att ligga länge på ett och samma ställe, ingen höjdare, lider med er..

  Blir så orolig när ja läser om hennes lungor, det skrämmer mig om nu även vår hamnar där.. Usch så maktlös man måste känna sig, jag bävar över detta..

  Vilken liten skönhet till tjej ni har, så himla kär och goa kinder har hon oxå..

  Ta hand om er,
  Kram Familjen Henriksson Hanaskog

  SvaraRadera