tisdag 25 maj 2010

Tisdag = 1 vecka på USIL

Idag är det en vecka sen vi kom hit... Klara ligger fortfarande på BIVA med andningshjälp, men hon är mycket bättre! Klarar sig några timmar i stöten utan CPAP:en, sen får hon ha på den igen och vila sig någon timme, det tar oerhört på hennes krafter när hon andas utan, för hon får ta i för kung och fosterland för att få luft... Hela magen dras in som hon kämpar. Nu när Johan lämnade BIVA innan lunch så skulle hon få sova middag utan CPAP:en, hoppas det går bra!!

Hon fick en ny rumskamrat igår tyvärr.... Sköterskorna har gjort allt vad de kunnat för att det inte skulle komma någon ny i sängen bredvid sen lilla J lämnade BIVA i lördags, men igår gick det inte längre... Då kom lilla C med ambulansflyg från Stockholm och hade ett koppel av följeslagare med sig, och dessutom var lilla bäbisen hungrig o gallskrek och då bara mååste ju Klara oxå sympati skrika.... Hoppas hon inte tycker att hon måste göra det var gång lilla C skriker....

I lördags var Johan och Zack hemma i byn en sväng, Zack skulle på barnkalas hos bästisen M, och det kunde man ju inte missa :-) Johan skulle passa på att lämna lite tvätt och hämta lite nya kläder o lite annat som vi inte fick med oss i kaoset som blev när vi skulle åka. När de kom hem till huset var där redan fullt med folk. Per, Gunilla och Maria var i full färd med att snygga till i vår trädgård, klippa gräs, rensa rabatter, köra bort lite av allt skräp vi fortfarande har på tomten. Inne var svärfar och fixade med vårt badrum och svärmor donade lite och fixade mat till alla arbetarna. Så fint blir det!!! Vet inte hur vi någonsin skall kunna tacka alla som ställt upp och hjälpt oss under tiden sen Klara föddes... Vi är SÅÅÅ tacksamma för ALL hjälp vi fått!!!!

När Johan och Zack var hemma, fick jag sällskap av farbror Jocke, som ville se hur det var med lilla Klara. Hans första kommentar när han kom in till oss på BIVA var "vad tyst här är" och det är det verkligen. Man kan absolut inte tro att det är en intensivvårdsavdelning, man inbillar ju sig att det skall vara spring o stoj o akutsituationer, men det är såå tyst o lugnt i korridorena. När jag pratade med en av sköterskorna om det berättade hon att det är en del av deras policy att det första intrycket skall vara lugnt o tryggt, och det har de verkligen lyckats med!! Det var trevligt att Jocke kom på besök, annars hade jag förmodligen inte gått ifrån BIVA förrän Zack och Johan var tillbaka på kvällen.... Men man behöver komma ut en sväng mitt på dagen oxå!

Idag hade jag och Zack tänkt köra hem en sväng, men lekterapin lockade för mycket, så vi får åka hem en annan dag. Vi har ju inte haft tillgång till lekterapin tidigare när vi varit här pga smittorisker, men nu så får Zack oxå vara med :-) Verkligen ett fint ställe med massor av saker att göra för sjuka barn och deras syskon. Sen vid några tillfällen i veckan ordnar personalen där olika evenemang, sagostunder, bakning, teater mm mm.Ciao!
Therése

2 kommentarer:

 1. Hej familjen Lindström!

  Skönt att Klara mår bättre =)
  Tänker på er.

  /Kram Milla

  SvaraRadera
 2. Hej hej goa familjen Lindström!!

  Hörde att Klara kommit till avd nu.....skönt att hon är bättre =)
  Tänker på er.

  Kramizar Emma med familj

  SvaraRadera