måndag 15 februari 2010

Det är måndag morgon...

Jaja tänker Ni, det är väl inget med det när man går hemma hela dagarna, då är det väl ingen skillnad på måndag, onsdag eller lördag, men faktum är att måndagen är faktiskt lika trist när man är mammaledig som när man jobbar.... Ett tecken på att det är vardag igen. Johan kör till jobbet, Zack skall till dagis, hantverkarna dyker upp klockan 07.00 o börjar väsnas. Måndag helt enkelt!

Helgen har varit bra, håltagningen i huset på lördagförmiddagen väsnades tack och lov inte så mycket eftersom vädret visade sig vara uselt, så jag och barnen fick vara inne. På eftermiddagen styrde vi kosan mot Älmhult och IKEA!!! Vi åt middag där och handlade lite, inte så mycket, det gick på under 300 kronor och inte ett enda värmeljus följde med hem (kan bero på att vi förmodligen har 650 värmeljus i lager). Lite melodifestival på kvällen, rätt låtar vidare, men ingen som var jättebra tycker jag.

På söndag förmiddagen fick vi celebert besök av Pålle och Amelie, som kom för att beskåda Klara. Stackars Pålle som har varit sjuk ända sen oktober hade äntligen blivit frisk och kunde få komma hit :-) Sen gick jag med Zack och hans kompis till pulkabacken borta vid golfbanan, där dom åkte pulka och snowracer en timme. Jag fick den stora äran att dra upp snowracerern efter varje åk.... Grabbarna var lite undrande över varför dom inte kunde få sitta på snowracern... Stark är jag, men inte riktigt sååå stark ;-)

På eftermiddagen var det så ÄNTLIGEN dax för yoga!!! Jag har ju missat några gånger nu pga sjukdom och kalas, så det var efterlängtat. När jag blev tillfrågad om jag ville följa med på yoga för några veckor sedan hade jag ingen aning om vad det var för något. Jag hade en inre föreställning om att det inte var så jobbigt, man skulle röra sig i slowmotion, stå på ett ben osv, lite lagom träning efter en graviditet tyckte jag. MEN det var ju INTE riktigt så det var i verkligheten. Yoga handlar mycket om styrka, smidighet och balans, och det visade sig att jag hade INGET av detta... Tänk er själva styrketräning med dig själv som vikt... TUNGT!! Jag trodde jag bara hade 1-2 kg extra kvar efter graviditeten men det måste vara 10-15, för så känns det på yogan iaf hahaha. Igår var min paradgren avslappning!!! Jag måste ha fått MVG igår, för jag somnade och vaknade när jag drar VÄRLDENS timmerstock, SÅÅÅ PINSAMT, för det är ju ganska tyst i lokalen just under avslappningen, så det var nog ingen som missade detta ;-) Jag fick ligga och nypa mig själv i benet resten av avslappningen, inte för att jag var rädd att somna om utan för jag var rädd att jag skulle börja asgarava för jag tyckte det var ganska komiskt ;-) Så är det att vara småbarns mamma!

Idag är faktiskt sista måndagen jag är mammaledig på ett tag, nästa måndag är det ju dax för operation (usch...), så då vabbar jag, och måndagen därpå sitter jag på kontoret igen.. Känns faktiskt lite konstigt, men det är ju bara 2 månader jag skall jobba heltid, sen skall jag och Johan dela så vi jobbar halvtid fram till midsommar och sen skall vi vara lediga båda två hela sommaren!!!! Så denna veckan kommer nog Zack bara vara på dagis idag och på torsdag, då vi skall skrivas in i Lund. Imorgon skall vi åka till Andys lekland och på onsdag blir det annat skoj :-)

Ha en skön måndag!
Therése

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att du kan ta lite kort på yogan också...

    SvaraRadera
  2. kanske en bild från dagen på Andys
    när ni åker den höga rutchkanan
    farmor o farfar

    SvaraRadera