fredag 19 februari 2010

Inskrivna!Här är det!!! Barnsjukhuset i Lund där vi numera är inskrivna för att Klara skall göra en rekonstruktion av ändtarmsöppningen i nästa vecka. Vi började dagens utflyckt vid tio snåret och var framme vid 11. Sen började vi med att gå till restaurang Pastellen och käka lite lunch.

Klockan 13.00 skulle vi infinna oss på avd 65 för inskrivning. Både jag och Johan hade föreställt oss att det skulle ta ett par-tre timmar max!! Vi blev invisade i lekrummet där vi skulle fylla i en blankett med diverse uppgifter om Klara. Sen blev det vägning, mätning och koll av blodtrycket. Sen meddelade sköterskan att vi fick sitta i lekrummet och vänta igen, för narkosläkaren skulle komma, men dom tar inskrivningar när dom har tid, så det kan bli en lååång väntan....

Efter ett tag kommer sköterskan igen och sätter Emla bedövningssalva på Klaras händer och fötter, för dom vill ta lite prover senare. Under vår väntan i lekrummet, dricker jag och Johan kaffe och äter frukt som finns på avdelningen, Klara passar på att testköra en gåstol som finns där oxå :-) Vi blir informerade om att kirurgerna står i en jätteoperstion så dem kommer vi förmodligen inte att träffa, för det blir nog för sent.

Vid 16 kommer äntligen narkosläkaren och vi går igenom lite rutiner och får lite information om vad som kommer att hända. Han tror att det totalt kommer att ta 5-6 timmar!!!! Förutom operationen, så skall det ju göras en undersökning av hennes luftvägar som hon ju har haft mycket bekymmer med, därför kommer det att ta så här lång tid.... Hade det bara varit operation, hade det kanske tagit 4 timmar. Han har även uppmärksammat att Klara tar en blodförtunnande medicin för hennes hjärtshunt, och det är inte bra att ta detta vid operation eftersom det blöder väldigt mycket då. Han skall kolla med kardiologerna om det är okej att vi tar bort den from nu, vi skall få besked innan vi åker hem idag.

Eftersom Klara är svår stucken vågar inte sköterskorna på avdelningen ta proverna på henne, utan vill att narkossköterskorna skall göra det uppe på operation, så vi får vänta tills de har tid och det har de inte förräns vid 17.30... Så går vi upp och tar ett litet blodprov, det går som en dans!! Sköterskan sticker rätt direkt och Klara är inte ledsen bara lite förgrymmad över att hon blir fasthållen ;-)

När vi kommer tillbaka ner till avdelningen frågar jag om möjligen kirurgerna har kommit ut från operation nu så vi kan få prata med dem när vi nu ändå blev kvar så länge. Samtalet med dem känns som det viktigaste vid en inskrivning, så man vet vad som skall hända!!! Sköterskan kollar och de har opererat färdigt OCH GÅTT HEM!!! Så det blir inget samtal med dem... Så frågar jag om det finns något besked ang medicinen som ev skulle tas bort from idag, men det finns det inte heller utan vi får nog köra hem, så får någon ringa mig ikväll eller imorgon, men vi skall inte ge medicinen.

Klockan 18.20 kan vi äntligen lämna barnsjukhuset för hemfärd i det FRUKTANSVÄRDA snöovädret. Vi får ju börja med ett stopp på Sibylla, så jag och Johan får lite mat i magarna, sen vid 19 kör vi mot Knislinge. Maxhastigheten ligger på 60 km/h.... Så vi var hemma vid 21... Det blev en LÅÅÅÅNG dag.

Idag på förmiddagen ringer änligen ansvarig läkare/kirurg ang medicinen, och det visar sig att den skulle varit bortplockad för flera dagar sedan om det skulle bli operation på måndag. För Klaras säkerhet vågar dom inte operera som planerat utan nu flyttas operationen till på TORSDAG!!! Holy smokes!! Nu faller hela vår logistik kring detta... Johan hade ju tagit fritt från jobbet måndag o tisdag det hade även farfar och farmor gjort för att passa Zack, nu blir det till att planera om hela rasket.... Lite dåligt av dem att inte ha uppmärksammat detta tidigare kan jag tycka!!! Men vi vill ju absolut inte att det blir operation på måndag om det innebär en risk för Klara den underbara.

Så nu skall vi infinna oss i Lund på onsdag kväll eftersom hon kommer att få första operationstiden på torsdag morgon. Så nu behöver jag inte stressa med tvätt och packning i helgen och jag får några dagar till hemma på min sista vecka innan jag börjar jobba igen :-)

Imorgon skall Johan och svärfar jobba lite på bygget, så då skall jag passa på att fotografera lite (om kameran inte strular...)för där har hänt massor de sista dagarna!!!

Ha en skön fredagkväll!!!
Therése

3 kommentarer:

 1. Det var ju en händelserik dag!

  Om någon av er behöver sovplats närmare Lund så finns det i goa härliga Malmö!!

  Farbror P och J tänker på er!

  Kram
  Farbror J

  SvaraRadera
 2. Oh, va jag blir arg, typiskt att dom inte har kollat medecinerna. Kram o lycka till. vi tänker på er.

  SvaraRadera
 3. Lycka till vännen!! Kramar Sarah

  SvaraRadera