fredag 7 maj 2010

HJÄRTOPERATION

Så kom det då, det där samtalet man väntat på och bävat för sen i slutet av Mars. I onsdags eftermiddag ringde min mobil när jag satt på jobbet, skyddat nummer.... jag visste vem det var innan jag svarat... Det var den medicinska sekreteraren på Barnhjärtcentrum (avd 67) på Barnsjukhuset i Lund, dom har hittat en tid för Klaras stora hjärtoperation. Den 20 maj skall det ske!Hjälp!! Det är snart!! Inskrivning på morgonen den 19:e, då det blir lungröntgen, ekg, ukg, koll av vikt o längd samt samtal med kirurgen som förmodligen blir Torsten Malm även denna gång :-) och med narkosläkare, förmodligen någon vi känner det oxå.

Vi börjar förbereda redan veckan som kommer med att sluta ge Klara blodförtunnande medicin, sista dosen blir på onsdag. Vi kommer att hålla Zack hemma från dagis från och med nu för att inte få hem någon trist infektion. Vi kommer att vara petiga med att alla som kommer på besök är friska och inte har umgåtts med några smittor nyligen.

Tro det eller ej, men än så länge är det inga besöksrestriktioner för syskon, så vi har planerat att Zack skall vara med så mycket som möjligt under dessa 2 veckor. Vi kommer denna gången att bo på Ronald McDonald Hus i Lund alla pratar ju sig såå varma för detta boende, men vi har ju aldrig kunnat testa pga svininfluense o vinterkräksjuke risk.... Zack kommer inte att vara med under inskrivningsdagen och operationsdagen, han är ju väldigt känslig och hade ju det jobbigt vid förra operationen, och sköterskan på avd 67 tror att vi kommer att förmedla för mycket oro dessa dagar för att det skall bli bra, men hon tyckte absolut att vi skulle ta med honom till BIVA där Klara kommer att ligga i ett par dygn efter operationen, så han får se allt det här med apparater, slangar och sladdar som han bara har sett på foto från tidigare operationer, men där blir det bara en kortare visit eftersom det skall vara lugnt o dämpat på intensiven, inte så lätt att vara tyst o dämpad när man är 6 år ;-) Sen när vi kommer upp på avd 67 får han vara med hur mycket han vill :-) Vi kommer att visa Zack bildspelet om en hjärtoperation på en liten flicka som Barnhjärtcentrum har på sin hemsida och förklara vad som skall ske. Jag rekommenderar alla våra nära anhöriga att gå in på Barnhjärtcentrums hemsida och kolla lite, titta på bildspelen och läsa information om vad som skall hända. Fråga gärna oss om det är något ni funderar över.

Det skall så klart bli skönt att få detta ur världen, vi har ju det ganska tufft nu och märker tydligt på Klara att det faktiskt är dax. Hon sover inte nåt vidare på nätterna (inte på dagarna heller för den delen), är ledsen och orolig... Klaras kardiolog på CSK förklarade att Klaras hjärtfel gör att hon får en obehags känsla i kroppen när syresättningen är låg, och den blir ju lägre vid vilopuls... Men även om det skall bli skönt, så är det FRUKTANSVÄRT att tänka på vad som skall göras... Mitt hjärta stannar nästan när jag tänker på det! Detta är det värsta jag varit med om i hela mitt liv!! Jag kommer inte att jobba något mer innan operationen, har tagit semester de dagar jag skulle ha jobbat. Kom fram till att jag inte kommer att kunna koncentrera mig på jobb ett par dagar innan.... Orkade inte ens berätta för mina kära kollegor innan jag gick hem, utan fick be chefen göra det dagen efter....

Nu blir det några skakiga o oroliga dagar framöver, tur vi har en del att stå i här hemma, så man tvingas tänka på annat emellanåt.

Allt kommer att bli sååå bra!!!
Therese

6 kommentarer:

 1. Hej

  Det kommer att gå hur bra som helst! Behöver ni någonting alls så bara ring! Malmö är bara några minuter bort.

  Kram
  Farbror J

  SvaraRadera
 2. Hej.
  Fick rysningar, att det äntligen ska ske, det är jobbigt nu innan, men desto skönare efteråt. Allt kommer att gå bra. Lycka till. tänker på er. Kram Anna-Lena

  SvaraRadera
 3. Förstår att det är mycket tankar och nervositet nu, men ni är så starka och fantastiska! Önskar er ALL lycka i världen!!
  Kramar/ Zakarias&Rebecca

  SvaraRadera
 4. Klara klarar det här!!
  STOR kram!

  SvaraRadera
 5. Känns lite overkligt att Klara ska opereras nu så snart. Våra tankar finns med er och ni är så otroligt starka och fantastiska med både Klara och Zack i detta, tänkte bara att ni ska veta att vi tycker det.
  Vi finns här om ni behöver vår hjälp på något sätt.
  Ankie

  SvaraRadera
 6. Åhhh shit alltså... Det är snart dags, tur ni har en sån stark liten flicka som fixar detta galant!! O ni är så duktiga, starka och tappra... <3 Kommer tänka på er, så om ni har hicka då så är det jag ;) Krama lilla Zack, det är inte lätt att ha ett sjukt syskon, tur du hitta den där boken!! Hoppas du får stor nytta av den men det tror jag!! Krama lilla Klara... Många kramar Sarah H

  SvaraRadera