onsdag 21 december 2011

Julfesten!

Idag har jag varit med Klara och hennes små dagisvänner på julfest. Och det var en julfest som heter duga vill jag lova!! Det började med att vi samlades på gården utanför dagis, där sedan en häst med vagn skulle komma och skjutsa oss upp till skogen. Eftersom det var många barn så fick hästen köra 5 rundor. Klara och jag skulle åka i fjärde omgången, så vi fick vänta en stund på gården, men trots att det var många barn så var de så lugna och fina och otroligt förväntansfulla :-)



Alla små barn skulle ha reflexvästar på sig, men Klara var lite avigt inställd till denna ända tills jag sa att man måste ha en sådan när man åker med hästen, DÅ skulle västen på fortare än kvickt. Uppe i skogen hade en stor ek blivit pyntad med glitter och kulor, jätte tjusig!! Det blev pepparkakor och saft till barnen, sen lästes det en tomtesaga, barnen fick klappa den fina hästen som skjutsat dem till skogen, vi dansade små grodor mm runt eken och SÅ KLART dök tomten upp!! Barnen lämnade önskelistor och pratade med tomten :-)



Sen fick vi gå tillbaka till dagiset, och nu märktes det att vi hade varit ute några timmar och att all spänning inför mötet med tomten släppt, för vissa barn var bara ledsna och trötta på vägen tillbaka. Men inte Klara hon var glad och traskade glatt hela vägen, och när vi kom tillbaka stannade vi och lekte med barnen ute på dagis gården, åkte rutchkana och gungade innan det var dax att traska hem o äta lunch. Klara traskade hela vägen hem också :-)



STORT TACK!! och GOD JUL till personalen och barnen på Klaras dagis för denna fina fest och för att jag också fick vara med!

I eftermiddag har vi bakat pepparkakor, Klara tyckte det var jätteskoj! Hon älskar ju att leka med lera och pepparkaksdeg påminner ju en del om lera ;-) Vi skippade eftermiddagens sovstund för Klara, hon har nämligen fått för sig att hon skall vara uppe till 22-22.30... Men idag somnade hon 19.30, så imorgon kommer hon förmodligen att vakna vid 05, för då hade jag tänkt att vi skulle ha sovmorgon!



Tog hårt på mina krafter oxå att vara ute i friska luften i 3 timmar....

God natt!
Therése

PS Håll utkik i Kristianstadsbladet och Norra Skåne efter reportage från denna fina julfest!

2 kommentarer:

  1. Vad juligt och mysigt det låter!! Underbart :) Kram

    SvaraRadera
  2. Verkar vara två riktiga linslusar ni har, går inte att missa i tidningen.
    Kram Gunilla

    SvaraRadera