måndag 6 juni 2011

Pust!

Idag har det varit varmt, sägs det... Vi har suttit på akuten hela dagen och där har de luftkonditionering, så jag har frusit.... Klara är sjuk IGEN!!! En rejäl infektion IGEN!!! Började i lördags eftermiddag med feber som varit hög, men inga andra tydliga symptom på något, så idag åkte vi in direkt efter frukosten.

Vi hade ju ställt in oss på att vi skulle bli tvugna att ägna denna dagen åt sjukhuset, men ändå kändes det inte kul när man kom in till CSK och tog en kölapp och fick nr 30 och den som senast gick in hade nr 16. Efter en halvtimmes väntan var det fortfarande nr 16 som var inne....

Som tur var så tog de inte nr 17 sen utan de tog OSS!!! Gissa om det blev sorl i väntrummet, men vi fick ju bara gå in för att få en lapp som berättigade oss att åka upp till barnakuten och sitta där och VÄNTA istället... För idag blev det en låååång väntan. När klockan var 14.30 och vi FORTFARANDE inte fått träffa en läkare ringde jag på klockan och meddelade sköterskan att vi ger upp, vi skiter i detta och kör hem!!! Då meddela hon att läkaren just nu satt och läste Klaras journal så om vi bara kunde vänta 2 minuter till så skulle det bli vår tur. Okej då 2 minuter skulle vi väl härda ut. Och hon kom inom 2 minuter. Hon lyssnade på Klara och meddelade att CRP och urinprov skulle tas som vanligt och urinprovet visade inget, men CRP:t var på MINST 200.... Den apparaten de har där mäter bara upp till 200, och den var maxad... Läkaren meddelar att eftersom de inte vet alls vad det är för typ av infektion så blir vi nog tvugna att läggas in för antibiotika intravenöst för att vända infektionen snabbt. Suck tänker både jag och Johan... Jag påtalar då att de genast måste emla henne eftersom hon är EXTREMT svårstucken, vill ju inte ha en repris av påskens nålsättning i 4 timmar mitt i natten...

Innan det helt bestämms att vi skall läggas in skall även ett halsprov tas för att utesluta halsfluss. Jag och Johan hoppas på halsfluss just då, men vi tror inte mycket på att det skulle vara det. Och det är det inte heller. Men när läkaren kommer tillbaka har hon pratat med bakjouren och de har beslutat att vi skall få vanlig antibiotika och åka hem för att komma tillbaka på onsdag morgon och kolla att CRP:t har gått ner rejält. HOPPAS HOPPAS!!!

Så nu sitter jag här i soffan och pustar efter ännu en jobbig dag på sjukhus... Vi har trots sjukdom hunnit med lite bad, både hemma i lilla poolen och sen var jag och Zack i Immeln där han badade och jag tittade på. Jag och barnen cyklade en lång härlig runda i fredags förmiddag och på kvällen var vi hos Nilssons och blev bjudna på underbart god mat :-) I lördags förmiddag var vi en sväng på Broby marknad, det är ju obligatoriskt, men ingen sensation direkt, samma grejor som det varit de senaste 10 åren ;-)

Nu kommer John Blund, tidig idag, men det behövs efter 3 nätter med väldigt orolig och nästan obefintligt med sömn. Satt till och med och somnade på en "pinnastol" inne på sjukhuset i eftermiddags... Då är man trött ;-)

Sweet dreams!
Therése

1 kommentar: