söndag 6 maj 2012

Söndag v18

Nu är jag här igen, hoppas det är några läsare kvar. Vet inte vad som hände, kanske blev jag lite less när jag skev i förra inlägget att allt var så bra och genast dagen efter blev allt dåligt... Klara fick feber och hade jätte kämpigt med andningen och Rut blev dåligt och jag fick åka med henne akut till veterinären och få lite mediciner som hon skall äta resten av sitt liv.

Klara var sjuk HELA påskhelgen med feber och svårt att andas, men inte så hög feber den gången (tror det är första gången i hennes liv som hon bara hade runt 38,5 grader som högst) så inget sjukhus den gången iaf !

Däremot blev hon sjuk förra veckan igen, och då blev hon sådär jätte dålig som hon brukar bli... runt 40 grader, slö, äter och dricker inget, så då fick vi åka in till akuten på onsdagen. Proverna visade på att det var någon form av infektion, CRP 117, sänkan hög och infektionsprovet positivt. Då började jakten på VAD det kunde vara för infektion, och vi började ta urinprov som visade sig vara JÄTTE fult = njurbäckeninflammation och det måste behandlas med intravenös antibiotika så det blev till att sova över...

På torsdagen ville Klara fortfarande inte äta eller dricka och hon började bli stel i nacken fram åt kvällen så vi bad att en läkare skulle kolla henne. Markus kom och tittade på henne och efter att ha kikat i halsen och sett att där var rött så togs ett halsprov och gissa vad, jodå det var oxå positivt... Så både njurbäckeninflammation och halsfluss... Stackars lillan!!

Sent på fredag eftermiddag fick vi åka hem med en antibiotika som var lite av en chansning eftersom svaret på urinodlingen inte var färdigt än, men vi skulle ringa in på lördagen och stämma av att det blivit korrekt. Jag ringde på lördag, inget svar än.. Söndag, inget svar än... Måndag/valborgsmässoafton klockan 16 ringer en läkare från CSK och säger att nu har äntligen svaret kommit, MEN den antibiotikan Klara fått med sig hem INTE tar de bakterier de hittade i urinet, så vi måste GENAST bege oss till ett apotek och hämta ut det receptet som hon har skickat in nu... Weehooo... Som tur var hade apoteket i byn öppet, så vi slapp iaf o köra in till stan!

Valborgskvällen spenderades med släkten, då vi firade Johan som fyllt år helgen innan, det blev smörgåstårtor och även en liten snabb tur upp till brasan.


Vad har mer hänt, ja massor med saker förmodligen, jag har jobbat lite, Johan har jobbat lite, vi har varit på ett läkarsamtal som inte var jätteuppmuntrande :-( de vet inte exakt hur de skall gå vidare nu, finns liksom inget mer "känt" att leta efter, men de lovar att jobba på, att kontakta fler duktiga läkare runt om i landet därmed inget dagis än, tidigast i slutet av augusti är planen just nu. Barnen har klippt sig och blivit så fina så fina, jag har varit i Stockholm ALL ALONE på en fantastisk utbildning (återkommer till denna tripp i ett annat inlägg) och denna helgen har Zack varit sjuk... Feber och ont i halsen fredag och lördag, men idag helt feberfri :-) så idag har jag och Johan varit en tur till IKEA och sen har vi roat oss lite med renoveringen som ligger ett par år back... Målat och spacklat o donat, kanske blir det klart inom ett par år om vi har tur!


Bild lånad av Jocke L

Imorgon skall vi på ytterligare ett spännande läkarsamtal i Lund med öron/näsa/hals för att prata om Klaras förträngning och om hennes halsmandlars vara eller inte vara. Läkaren på CSK tyckte vi skulle prata med Lund om det då Klara har haft 6 halsflusser på mindre än 2 år!!!! Sen är man ju inte jätte pigg på att operera mer på den stackars lilla tjejen, men kanske kan det vara så att de är boven i dramat, kanske är det där det samlas en massa baciller?!?! Vi får väl se vad han säger om det hela!

 

Nu skall jag krypa till kojs för att orka upp och ta mig en skogspromenad och lyssna på alla fåglarna som sjunger som besatta klockan tidigt så in i vassen nu när våren är här :-)

Sov sött!
Therése

1 kommentar: